algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Set grues encimenten de manera frenètica la zona de Cala Serena

Les obres de reforma del Robinson Club acaben d'urbanitzar l'àrea

El nou Robinson Club de Cala Serena té previst obrir les seves portes l'estiu del 2003. La reforma integral d'aquest complex turístic passarà llavors a estar en funcionament els dotze mesos de l'any, pels set en què hi romania abans, i a disposar d'una plantilla d'uns 170 empleats, uns 35 més que quan tancà. Així mateix, la capacitat s'incrementarà notablement: de 400 a 552 llits. El polèmic projecte suposa una inversió pròxima als 5.500 milions de pessetes i s'està executant a ritme frenètic des del mes d'octubre passat.

L'objectiu dels directius de l'empresa és el de, «després de 29 anys d'èxit, construir un complex de nova planta, modern i amb una oferta de futur». Un centre de congressos, una àmplia zona esportiva, piscines, diversos restaurants i un teatre amb un aforament d'unes 400 butaques, entre altres moltes instal·lacions, complementen els blocs de ciment que en l'actualitat aixequen fins a set imponents grues i desenes d'obrers. L'escomesa també preveu tot un seguit de mesures mediambientals, tals com la regeneració natural de la península "amb garrovers, figueres, oliveres, etc.", la reducció del consum d'aigua i la potenciació de les energies alternatives i del compost.

El grup ecologista GOB i els partits polítics CALS i PSM han estat els que amb més duresa s'han expressat respecte d'aquesta macrourbanització, que ha indignat molt especialment els residents del petit nucli costaner. Joan Carles Rosselló, president de l'Associació de Veïns, titllà el generalitzat sentiment veïnal de «trist i decebedor». Segons ell, en concepte de tràmits i altres conceptes, l'obra reporta més de cent milions de pessetes a la Sala, sent una de les iniciatives privades que més benefici econòmic hagi aportat a les arques municipals. I és que la península de Cala Serena és avui dia l'autèntic paradís de la construcció. Fins i tot les obres han provocat el trasllat de més d'un resident de la zona a altres bandes. «Una actuació agressiva. Un atemptat absolut», en opinió dels ciutadans que han optat per anomenar la platja com «Cala Robinson», en comptes de Cala Serena.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.