algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Les cases rurals de Son Talent, un pulmó verd per als manacorins

L'immoble es destinarà a usos pedagògics, ecològics i d'esplai

Un pulmó verd per a tots els manacorins. Aquesta és la filosofia naturista que es desprèn de les cases del puig de Son Talent de Manacor, envoltades per uns cent mil metres quadrats de zona verda que es destinaran a usos ecològics, pedagògics i d'esplai a partir de la primavera que ve. La rehabilitació de les antigues cases del puig de Son Talent, emmarcades en un espai verd a fora vila, esdevindran el punt d'esbarjo més gros del municipi, com també l'àrea verda de major extensió. Les cases es transformaran en centre pedagògic, d'esplai i de reunió de tots els veïns de Manacor.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Manacor està a punt de finalitzar una reforma que convertirà aquesta antiga casa pagesa en un ampli espai on es podran desenvolupar les més diverses activitats: des de reunions de diverses associacions a activitats educatives per als escolars. «Son Talent serà un espai verd on els manacorins podran fruir de la natura des de totes les perspectives», ha explicat el batle de Manacor, Miquel Riera. Les cases de Son Talent s'ubiquen en una parcel·la que hi ha al vessant sud-est del puig de Son Talent, de d'on es pot gaudir d'unes vistes excel·lents. La finca es destinava a cultius i a pastures, tot i que una part s'ha deixat de conrear. L'edifici actual és el resultat de l'addicció successiva d'elements a un edifici original en el conjunt d'una explotació agrícola i ramadera.

El projecte de rehabilitació fet per l'Ajuntament de Manacor conserva el caràcter de l'edificació existent i l'integra en el seu entorn. La reforma deixa l'edifici en condicions per al seu ús com a centre de divulgació de l'activitat agrícola i ramadera i d'aprofitament de les energies naturals. En aquest sentit, per al subministrament d'energia elèctrica s'instal·larà un grup de plaques fotovoltaiques i un aerogenerador. El conjunt d'edificacions queda en forma d'ela, i s'ha habilitat una àmplia sala polivalent i una porxada a fora. S'han deixat uns lavabos bastant grans, s'ha ampliat la cuina perquè serveixi de bar i el sòtil queda com a espia de magatzem.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.