algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

Milers de visitants varen donar vida a l'onzena Fira Agrícola i Ramadera

La mostra d'animals autòctons va esdevenir el plat fort dels actes festius de la vila

Una fira senzilla però multitudinària. Aquesta doble combinació, sovint incompatible, va ser l'essència de l'onzena Fira Artesanal, Industrial, Agrícola i Ramadera, que ahir va arreplegar centenars de visitants de tots els indrets de Mallorca que s'ajuntaren a Sant Joan per revitalitzar el principal sentit d'aquest acte social, l'agrícola. El temps assolellat va contribuir a fer l'esdeveniment festiu més lluït que mai, amb un recorregut firal ple de gent que es va passejar per més d'un centenar d'expositors desplegats pels carrers Major, de Palma, Bella Vista, un tram del carrer de Consolació i la plaça de la Constitució. L'itinerari de la fira fou acompanyat amb les alegres notes dels xeremiers i flabiolers de Sant Joan.

El punt màxim d'expectació de la fira santjoanera es generà entorn del recinte firal dels animals autòctons, instal·lat a la plaça de la Constitució. Cavalls, ases i muls, les més variades races de cans, ovelles, conills i aus donaren vida a un dels esdeveniments socials més importants d'aquesta vila del Pla. La maquinària agrícola i les concessionàries de cotxes, amb els darrers models anunciats darrerament, també varen atreure l'atenció del públic.

L'apartat de gastronomia va oferir un gran ventall de productes alimentaris de la terra. En aquest sentit, molts de visitants no es pogueren resistir a la dolça aroma de les típiques orellanes, elaborades in situ per un conegut cuiner mallorquí. Els fruits secs, els dolços, les coques salades de trempó i prebes temptaren molts de paladars. El recorregut de la fira es va completar amb un seguit d'exposicions amb productes artesanals de gran interès cultural. D'aquesta manera, la ceràmica pintada a mà, el brodat i la pintura damunt tela no deixaren indiferents la majoria dels visitants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.