nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
20°

El municipi disposarà de dues noves àrees de sòl industrial

La nova normativa regularitza les instal·lacions de Sa Llubinera

T.GARCIES. Llubí.
El municipi de Llubí podrà disposar, a partir d'ara, de fins a 57.500 metres quadrats de sòl industrial, gràcies a la nova normativa urbanística aprovada fa poc. La nova planificació preveu la creació de dues àrees industrials de diferents dimensions. La primera es trobarà situada entre la carretera d'Inca i la de Sineu i totalitzarà 52.000 metres, amb una capacitat edificatòria de 64.000 metres quadrats, i solars mínims de 1.000 metres.

És previst que la urbanització es pugui executar en dues fases pel sistema de compensació. Això vol dir que els propietaris s'hauran de posar d'acord per finançar les obres d'urbanització. A més, l'Ajuntament ha decidit renunciar al 10% dels terrenys que li pertoca per llei per facilitar el seu desenvolupament. D'altra banda, la segona zona de serveis estarà situada vora la barriada de Son Ramis i inclourà 5.547 metres amb una edificabilitat de 6.918.

Aquesta zona inclou els terrenys de la cooperativa Sa Llubinera i una parcel·la veïna. La requalificació d'aquests terrenys com a urbans, quan fins ara eren rústics, obeeix a la intenció de l'Ajuntament de regularitzar la situació urbanística de la cooperativa. Aquestes instal·lacions funcionaven com a granja de polls des de feia molts anys, però sense cap tipus d'interès social i en una situació il·legal. El polígon industrial de l'entrada del poble és el que té més possibilitats de desenvolupar-se aviat. De fet, els propietaris ja han començat a fer les primeres passes legals per constituir la junta de compensació.

El fet que la majoria dels propietaris siguin empresaris interessats en el polígon ha facilitat encara més aquest procés. La batlessa, Margalida Miquel (UM), va explicar que «una vegada s'hagi desenvolupat aquesta àrea, l'Ajuntament obligarà a totes les noves empreses que es creïn al municipi que s'instal·lin al polígon». Tot i això, es permetrà el manteniment dins el nucli urbà de les activitats industrials actuals però en cap cas es donarà llicència per ampliar les empreses. Si succeix, també hauran de traslladar-se al polígon.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.