cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Els hotelers menorquins, oberts al diàleg si l'ecotaxa s'endarrereix

El cobrament per novembre, però, no significaria acceptar el tribut

Els hotelers de Menorca estan disposats a «obrir les portes al diàleg» si, amb un «gest de generositat», Francesc Antich acceptàs endarrerir la recaptació de l'ecotaxa al mes de desembre. Així manifestaren ahir a Diari de Balears fonts de l'Associació Hotelera de Menorca (Ashome). No obstant això, el president de l'organització, Francesc Mercadal, fou molt més caut: «Anam a escoltar i, si es produeix una oferta concreta, convocaríem una junta directiva o una assemblea per prendre una determinació».

Les fonts abans esmentades digueren que la convocatòria feta per Antich a les patronals hoteleres per al set de març és «un punt de partida per avançar en el diàleg», ja que «la situació de confrontació no és bona per a ningú». «Podrien "continuaren" estudiar en quins aspectes de la política turística tenim coincidència amb l'Executiu», deixant de banda l'ecotaxa. Els hotelers de Menorca no han canviat, però, d'opinió sobre l'ecoimpost. Afirmen que, tal com s'ha plantejat és «injust» i «discriminatori». A pesar d'això, ara la seva prioritat és aconseguir que no entri en vigor el primer de maig, com està previst.

Coincidint amb els touroperadors, expliquen que l'import del tribut no ha pogut ser repercutit sobre els paquets que ja s'han venut i que, per tant, el seu cobrament pot donar lloc a reclamacions dels clients, que haurien d'abonar una quantitat de doblers que no era prevista quan compraren l'estada i el viatge. En tot cas, les fonts insisteixen que una obertura al diàleg amb l'Executiu no significaria un replantejament de l'oposició a l'ecoimpost turístic, sinó la creció d'un marc de distensió.

El president Francesc Antich anuncià divendres que havia convocat els presidents de les patronals hoteleres a una reunió que tindrà lloc el set de març al Consolat de la Mar. L'objectiu de la cimera, segons el president, és «intentar arribar a un acord i eliminar l'actual clima de crispació». Antich espera de les patronals «una actitud de tenir la voluntat de donar solució a aquesta problemàtica que, al cap i a la fi, perjudica l'activitat turísca, perquè el que més mal fa al turisme és la crispació». El president manté que «s'ha d'acabar que qüestió concreta desbarati tota la relació amb el sector turístic». Al llarg de les darreres setmanes, el president Antich ha mantingut contactes extraoficials amb destacades personalitats del món turístic, entre elles, el president de la cadena Sol, Gabriel Escarrer.

Dades
Per al Govern d'Antich seria molt arriscat introduir ara modificacions a les previsions de l'ecoimpost. Les dades aportades per les patronals hauran de ser molt serioses des d'un punt de vista tècnic i els compromissos molt clars. D'una altra manera, l'opinió pública no acceptaria cap mena de pacte. El rigor i la bona fe són un imperatiu per a la cimera de dia set de març.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.