muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

La situació «límit» de Majorica comença a aclarir el seu futur

La pròxima setmana es tancarien diversos acords

El futur de Majorica comença a aclarir-se. La situació «límit» de l'emblemàtica empresa perlera de Manacor, els directius de la qual han estat a punt de presentar suspensió de pagaments aquesta setmana, serà els pròxims dies avaluada i, en un principi, pal·liada. De fet, totes les parts implicades esperen que d'aquí a molts pocs dies els acords amb les entitats bancàries estiguin tancats, fet que normalitzaria de manera molt important la històrica crisi que ve arrossegant Majorica en els darrers anys, amb números vermells que han provocat múltiples canvis.

Dissensions entre sindicats i partits polítics han contribuït també en tot aquest procés de dubtes, però ja s'està recobrant la il·lusió entre la majoria d'afectats. Despús-ahir, representants dels tres comitès mantingueren un parell de reunions. Se'ls informà de la possibilitat de la suspensió de pagaments "en els quatre centres, tres de Manacor i el de Barcelona", que finalment no s'aplicarà.

Quant això, segons detallà una integrant d'un dels comitès, els treballadors estarien disposats a cobrar, en un principi, sols un tant per cent determinat, completant més tard el deute pertinent. Fernando Galán, director general de Treball, es mostrà ahir optimista, i afirmà que, pràcticament segur, la pròxima setmana es tancaran els acords amb els bancs, fet pel qual els nuvolots començaran a aclarir-se.

Així mateix, destacà les garanties que Majorica continuarà a la capital del Llevant, i els compromisos fixats que en deu anys no es posarà a la venda la marca, entre molts altres aspectes consensuats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.