algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 6.86°

La Fiscalia investiga la casa del conseller Miquel Àngel Borràs

El fiscal obre diligències sobre l'immoble que es fa en una Anei

La Fiscalia de Balears ha decidit investigar l'habitatge que Miguel Àngel Borràs s'està construint en una Àrea Natural d'Especial Interès (Anei) de la serra de Tramuntana. De moment, la investigació es limita a una obertura de diligències després que la coalició EU-Els Verds del Consell de Mallorca sol·licitàs públicament un informe sobre la casa. La coalició d'esquerres havia demanat als serveis de disciplina urbanística l'elaboració d'un informe sobre la legalitat d'aquella edificació.

Borràs ha insistit que la construcció és perfectament legal, ja que quan es va demanar el pertinent permís, la Llei d'Espais Naturals permetia construir un habitatge en Anei en parcel·les de més de 200.000 metres quadrats, i que aquesta finca segregada de Son Noguera fa uns anys supera aquesta xifra.

Això no obstant, també s'han alçat veus discordants, com la del regidor d'Urbanisme de Puigpunyent, Sebastià Bauçà, qui va afirmar que Borràs «per ser qui és hauria de donar exemple i no l'ha donat en construir en aquest lloc». Va admetre, això no obstant, que la casa del conseller de Medi Ambient del Consell de Mallorca «té tots els documents en regla». De fet, Borràs havia sol·licitat l'any passat una pròrroga i aquesta li va ser concedida després de comprovar els tècnics municipals que tot el construït fins en aquell moment s'ajustava totalment al projecte aprovat. Amb l'arribada del Pacte de Progrés al Govern, la llei que permetia construir en finques de més de 200.000 metres quadrats va ser modificada per impedir, precisament, aquest tipus de construccions.

Tanmateix, Borràs va presentar documents que acrediten que totes les actuacions urbanístiques són anteriors a la modificació de la LEN, després de l'arribada del Pacte de Progrés al Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.