algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

Jesús Posada lamenta la conflictivitat judicial entre el Govern i Madrid

El ministre d'Administracions Públiques arribà a Palma per a signar l'adhesió al nou sistema de finançament autonòmic

El ministre d'Administracions Públiques, Jesús Posada, lamentà ahir a Palma «la conflictivitat entre els Governs central i balear» derivada dels tres recursos d'anticonstitucionalitat presentats per l'Executiu d'Aznar contra les Lleis de consells, comerç i l'ecotaxa. Segons Posada, quan el seu Ministeri presenta un recurs «és perquè ha de fer-ho, d'acord amb els informes jurídics», malgrat que considerà que «és un fracàs i el planteig amb tristesa perquè m'agradaria haver arribat a un acord entre els dos Governs en les conversacions prèvies».

El ministre indicà que qualsevol recurs davant el TC respon, únicament, a «motius constitucionals» i afegí que «mai no utilitzaria aquesta mesura per atacar una determinada política perquè, per això, existeixen altres fórmules». El conseller d'Hisenda, Joan Mesquida, manifestà que «si hi hagués un contacte institucional més fluid, on poguéssim comentar iniciatives legislatives, tal vegada no existiria aquesta conflictivitat». Segons Mesquida, «no s'ha de magnificar el tema», ja que si els serveis jurídics de Madrid creuen que hi ha indicis d'inconstitucionalitat, «han de presentar el recurs».

Jesús Posada realitzà aquestes declaracions després de signar, amb el conseller de Presidència, Antoni Garcías, l'adhesió al nou sistema de finançament autonòmic. El ministre digué que l'acord «és especialment important i beneficiosa per a les Illes, pel seu dinamisme econòmic, el que revertirà positivament en la recaptació i la despesa pública». Mesquida criticà la regla de modulació introduïda en les negociacions, el que «ha restat satisfacció a l'acord».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.