algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

La ronda de circumval·lació estarà enllestida cap a mitjan any 2003

El Consell assumeix el projecte redactat en el seu dia pel Govern

Les obres de construcció d'una ronda de circumval·lació al Port de Pollença seran adjudicades durant aquest any. Si no sorgeixen problemes en la tramitació dels expedients d'expropiació i en la declaració d'interès general pel projecte, les obres podrien començar durant el darrer trimestre d'enguany. Amb un termini previst d'entre cinc i sis mesos per a l'execució del projecte, la via de circumval·lació estarà així enllestida a mitjan 2003. El Consell hi destinarà una partida econòmica de 700 milions de pessetes (4.207.084'7 euros), sense comptar les expropiacions, de manera plurianual.

Aquest és el compromís que adquiriren ahir el conseller executiu d'Obres Públiques i Carreteres del CIM, Antoni Pascual, i el director insular de Carreteres, Gonzalo Aguiar, amb els representants de la plataforma per la via de circumval·lació de Pollença en una reunió mantinguda ahir a Palma. El Consell Insular assumeix així un projecte redactat pel Govern balear, que realitzà en el seu dia la promesa de construir aquesta via per descongestionar el trànsit al nucli urbà del Port de Pollença.

La transferència de competències del Govern al CIM en matèria de carreteres realitzada a finals de l'any passat va aixecar els temors entre els veïns pel fet que finalment no es destinàs una partida econòmica al projecte. És per això que en el mes de juny del 2001 es creà un plataforma ciutadana promoguda pel grup municipal d'Unió Mollera Pollencina (UMP) sol·licitant l'execució del projecte, al qual es varen anar sumant progressivament la resta de partits polítics i associacions de veïns, comerciants i hotelers.

A la reunió mantinguda ahir amb els responsables del Consell acudiren, en representació d'aquesta plataforma, el regidor d'Urbanisme, Joan Cerdà (UM), Miquel Sabater (UMP), Felip Seguí, president de l'Associació de Veïns, i Josep Sastre, de l'associació hotelera del municipi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.