algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Els estornells trets de Palma fan malbé la producció de les finques

Unió de Pagesos demana alternatives per evitar danys a l'agricultura

Els esbarts d'estornells que es fa fugir de Palma pels nombrosos problemes d'higiene i de neteja viària que provoquen estan fent malbé les produccions agrícoles de finques rústiques de la Part Forana. Les mesures preses per l'Ajuntament de Palma durant la visita d'aquestes aus a la tardor i a l'hivern per espantar-les mitjançant explosions controlades i el fum de bengales, fan que els estornells abandonin la ciutat i cerquin refugi en zones de baixa muntanya.

Així, propietaris de finques rústiques han mostrat la seva preocupació, perquè veuen les seves extensions agrícoles envaïdes per esbarts d'estornells. Un d'ells, Josep Gilet, amo de la finca Solleric d'Alaró, explica que «aquestes aus són una autèntica plaga i estan destrossant el fruit de les oliveres, la flor dels ametlers i, fins i tot, hem comprovat que estan arrasant les pastures de les ovelles».

Els propietaris se senten impotents per fer fugir els estornells. «Volen a una distància a la qual és molt difícil arribar amb una escopeta, i el renou que podem fer nosaltres amb màquines no els afecta de cap manera, perquè no és comparable amb el que fan a Palma», afirma Gilet.

El portaveu d'Unió de Pagesos, Joan Mas, també es mostra molt preocupat per aquesta invasió d'estornells en finques rústiques. «No pot ser que amb la intenció que els cotxes de Palma siguin nets d'excrements, es faci fugir els ocells cap al camp i aquí destrossin la producció de finques agrícoles», opina Mas. El portaveu dels pagesos creu necessària una reunió de les autoritats competents per cercar-hi alternatives, «ja que un problema que generen els estornells a Palma quant a neteja viària no es pot traslladar a la Part Forana, perquè així es generin pèrdues econòmiques a l'agricultura».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.