nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.49°

Els nous focus de can Pere Ignasi atorguen gran caràcter psicodèlic

Membres d'UC, socis del PP, expressen la seva disconformitat

El contrast ja és espectacular. El centre urbà de Campos ha agafat un aire psicodèlic i futurista. La nova plaça de can Pere Ignasi distorsiona dràsticament l'arquitectura i el patrimoni històric de l'àrea, amb torres de defensa, les dependències conventuals, la Sala i, com no, l'emblemàtic casal que dóna nom a l'esplanada, entre altres construccions pròximes. La darrera intervenció duita a terme, l'enllumenat de la plaça, ha provocat un cridaner «retoc» en les polèmiques obres, que continuen sumant mesos de retard en la seva execució. Des del començament d'aquesta mateixa setmana, s'han anat penjant més de vint focus, que s'aguanten de sis cables i fils, que parteixen d'unes estructures de ferro situades linealment a un costat de l'esmentat espai.

La reacció de la majoria de ciutadans davant d'aquesta actuació ha estat de sorpresa i indignació, si bé a molts ja no els ha estranyat, perquè «han destrossat el centre i tanmateix hi fan allò que els ve de gust, sense consultar ni consensuar res amb els veïns». El batle, Andreu Prohens (PP), ha destacat repetides vegades que la plaça de can Pere Ignasi serà «l'enveja dels altres pobles. A l'Ajuntament no li haurà suposat invertir-hi ni un duro "a l'empresa promotora dels aparcaments subterranis, Aparcaments sa Plaça, més de 300" i l'estètica és una qüestió personal. A uns els agradarà i a altres no».

No obstant això, entre els regidors governants i fins i tot afiliats a la formació conservadora, hi ha qui no hi està d'acord i ja ha expressat la seva disconformitat. Entre ells, membres d'Unió Campanera, socis del PP. D'altra banda, la caiguda de plaques de pissarra de la torre ha obligar a subjectar les peces amb múltiples perns. «Un bunyol més», segons molts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.