algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

Rodríguez assegura que Matas és el 'valor i la proposta' com a candidat

El secretari general del PP diu que Balears designa i Madrid ratifica

El secretari general del Partit Popular a les Balears, José María Rodríguez, assegurà ahir que el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, «és el nostre valor i la nostra proposta» com a candidat a les properes eleccions autonòmiques. Malgrat que Rodríguez puntualitzà que el candidat el proposa el PP illenc i que Madrid «només ratifica o no l'elecció», fet que es produirà el novembre vinent, afirmà que «el candidat per a les Balears és Jaume Matas; per a Palma, Joan Fageda i, a Inca, Pere Rotger». El número dos dels populars balears insistí que «la sintonia dins el PP illenc i estatal és total», i assenyalà que «personalment em consta que si el partit demana a Matas que es presenti a les pròximes eleccions, ho assumirà com un honor i no representarà un gran sacrifici. El que està clar és que ningú no serà candidat a la força».

Segons Rodríguez, «Matas està disposat a ser el candidat a la Comunitat Autònoma, a ser ministre o a ser militant de base». Aquestes declaracions les realitzà José María Rodríguez en una compareixença pública per valorar els resultats del congrés del Partit Popular duit a terme a Madrid aquest cap de setmana. Durant l'acte, al qual assistiren també Rosa Estaràs, Joan Fageda, Pere Rotger, Mabel Cabrer i Maria Antònia Carrasco, els representants populars destacaren que «el partit en surt enfortit tant a nivell estatal com autonòmic». La mateixa opinió de Rodríguez sobre el ministre de Medi Ambient la comparteix el president del PP a Mallorca i batle d'Inca, Pere Rotger: «La persona més qualificada i amb major experiència de govern és Jaume Matas, i el fet que sigui ministre en reforça la posició». No obstant això, Rotger digué que «s'han de respectar els temps i la sobirania de cada partit».

Rodríguez ressaltà que de les propostes plantejades per la delegació balear, el 93% foren acceptades. Entre elles, la diputada Rosa Estaràs subratllà la referida a les llengües i cultures d'un Estat «que no és homogeni» i explicà que, segons s'acordà en el congrés, «l'Estat del segle XXI està integrat per les administracions central, autonòmiques, insulars i municipals». Estaràs digué que la segona descentralització passa pel traspàs de les competències de les comunitats autònomes als ajuntaments, entre les quals podrien incloure's les d'esports, acció social i cultura. El batle de Palma, Joan Fageda, advocà per «reforçar al màxim» aquesta transferència envers els ajuntaments i qualificà l'oferta del president del Govern central, José María Aznar, com «la més important del congrés».

Segons el batle, «la vida dels nostres municipis està en un moment molt delicat». Per això destacà la prioritat d'aconseguir «la unió» amb el PSOE a nivell estatal per fer possible aquest acord polític. Per la seva part, Maria Antònia Carrasco, representant illenca en la ponència econòmica, assenyalà que de les deu esmenes presentades per les Balers, vuit s'acceptaren. En mencionà la integració del concepte d'igualtat en totes les polítiques, no només en el gènere; la potenciació de les relacions interestatals amb els països d'origen de la immigració; afavorir l'accés a l'habitatge als joves i a les famílies monoparentals i la potenciació de mesures fiscals per conciliar la vida laboral i la familiar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.