algo de nubes
  • Màx: 16.75°
  • Mín: 7.61°
16°

El TSJB resol a favor del Govern un conflicte amb el Col·legi de Metges

L'òrgan col·legial impugnà una ordre que regulà la tasca dels òptics

El Tribunal Superior ha resolt a favor del Govern el conflicte que l'enfrontava amb el Col·legi Oficial de Metges de Balears per l'ordre aprovada el maig del 1999 que regulà les condicions que han de reunir els establiments d'òptica per al seu funcionament.

El Col·legi de Metges demandà en el seu recurs contenciós, a més del Govern, el Col·legi Oficial d'Apotecaris de Balears i el Col·legi Estatal d'Òptics i Optometristes, ja que entenia que la normativa aprovada per l'Executiu «envaïa les competències professionals dels metges oftalmòlegs».

El magistrat ponent, Pablo Delfont Maza, rebutja en primer terme una qüestió d'inadmissibilitat plantejada pel Col·legi d'Òptics per una suposada manca de legitimació del Col·legi de Metges, considerant que aquest darrer tenia un interès legítim en la impugnació de l'ordre aprovada pel Govern.

A més d'una invasió de competències dels oftalmòlegs, el Col·legi de Metges defensà que el Govern no li havia donat audiència i que no tenia competències per regular els establiments d'òptica, perquè «no són centres sanitaris».

Segons l'ordre governamental, «la naturalesa sanitària dels establiments d'òptica es desprèn fàcilment de la seva finalitat i de les tècniques emprades», malgrat que reconeixia el seu vessant comercial. L'objectiu de la normativa era «garantir la protecció de la salut ocular dels usuaris» establint els requisits i condicions mínims quant a mitjans i instal·lacions per exercir aquesta professió.

El text, que tingué el vistiplau del Consell Consultiu, fou remès al Col·legi d'Apotecaris i també a l'estatal d'Òptics. La sentència menciona la normativa espanyola i de la UE sobre aquesta professió, i destaca que al capdavant de qualsevol òptica ha de fer feina un òptic diplomat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.