nubes dispersas
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
14°

La Llei d'estrangeria treu les ONG al carrer

Un centenar de persones es va concentrar davant de la Delegació del Govern

Les plataformes per la Convivència i la Globalització Social convocaren ahir una concentració davant la Delegació del Govern central a Palma per protestar contra la Llei d'estrangeria sota la llegenda «Cap ésser humà no és il·legal, derogació de la Llei d'estrangeria». A la concentració, en la qual estigueren representats també sindicats com CGT i USO, es llegí un manifest contra la llei aprovada pel PP el 23 de gener de l'any passat, en el qual s'especificà que aquesta llei pretén «dividir la societat espanyola en ciutadans i ciutadanes de diferents categories» i que, a més, suposa «un gran retrocés en el reconeixement dels drets dels immigrants».

Així mateix, en el text s'afirmà que la Llei d'estrangeria «promou el racisme des de les mateixes institucions», ja que concep l'immigrant com a «mà d'obra barata» i la immigració «com un problema», agreujant més si cal «la marginació i exclusió social» d'aquest col·lectiu. En aquest sentit, el manifest, que fou llegit en català pel representant de la Plataforma antiglobalització Mustafà Boul Arrak, denunciava el tractament «merament policíac» dels immigrants i posava en dubte la «sostenibilitat social i jurídica» de la llei, ja que s'ha demostrat la «ineficàcia» d'aquesta norma per resoldre la situació.

En la mateixa tònica, el text llegit per Boul Arrak acusava el Govern central «i la seva particular manera de legislar» de promoure «flagrants violacions» dels drets humans fonamentals i s'hi afirmava la contraposició de la llei «amb la mateixa Constitució espanyola». A la concentració hi assistiren el conseller de Treball i Formació, Eberhard Grosske, que assegurà que havia demanat a la delegada del Govern a Balears que ajudàs a «regularitzar la situació dels immigrants», i la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, com també el diputat del PSM, Cecili Buele, que se sumaren als crits de «la Llei d'estrangeria és una porqueria» del centenar de persones mobilitzades davant la seu de l'administració central.

El representant de la plataforma convocant, Boul Arruk, denuncià el balanç «negatiu» de l'aplicació de la llei, que ha propiciat que hi hagi «6.000 sol·licituds de treball no resoltes» des del juny, i exigí al Govern balear que recorri contra la llei «per inconstitucional» i que es compleixi el pla per la integració dels immigrants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.