muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

El 92'11% dels treballadors de fàbrica diuen sí al preacord amb Majorica

L'acord definitiu està subjecte al compromís de l'empresa sobre la injecció de capital

La immensa majoria dels treballadors que pertanyen al sector de químiques de Majorica varen votar a favor del preacord signat pels comitès de botiga i fàbrica amb els directius de l'empresa dimarts passat. Cal destacar, en aquest sentit, la gran participació registrada en un 91 per cent que es tradueix en un total de 241 vots vàlids. D'aquests, 222 foren votacions a favor del document, 15 en contra, quatre en blanc i nuls, zero. Amb la qual cosa, aquests resultats suposen el 92'11 per cent dels treballadors que atorguen el vistiplau al principi d'acord assolit entre els representants sindicals, comitès i Majorica.

El document contempla un total de 140 baixes de les que 85 són prejubiliacions i els 55 restants són acomiadaments. En el sector de fàbrica, les jubilacions anticipades afecten 32 treballadors, mentre que els acomiadaments, prioritzant els pactats, s'apliquen a 45 persones.

Comissions Obreres i els representants d'UGT dels sectors de botiga i fàbrica varen anunciar que el preacord signat amb Majorica era el millor al qual es podia aspirar, en la mesura en què havien aconseguit rebaixar el nombre de baixes, de 188 passaren a 140, amb unes condicions òptimes: indemnització de quaranta-cinc dies per any treballat amb un llindar de trenta-cinc mensualitats, mentre que Majorica plantejava únicament vint-i-dos dies per any treballat amb un màxim de dotze mensualitats.

No obstant això, el taller de joieria on treballen cent trenta empleats, no se suma a aquest preacord al·legant que també han de quedar reflectits els compromisos per part de l'empresa. Segons el representant de CCOO a Manacor, José López, «l'acord definitiu hauria de recollir els compromisos dels accionistes sobre el pla de sanejament financer, que consisteix en un acord de renegociació del deute bancari corresponent al crèdit sindicat del BSCH amb el període de manca».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.