algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El GOB denuncia obres irregulars dins el parc natural de s'Albufera

Els ecologistes diuen que el Ministeri no ha respectat els tràmits

El GOB denuncia que el Ministeri de Medi Ambient promou obres irregulars a la desembocadura del canal Gran, al parc natural de s'Albufera. A la zona de s'Oberta de s'Albufera s'estan duent a terme, en aquests moments, obres per dragar el fons del Gran canal i per reformar els dics que el delimiten. El GOB assenyala que, promogudes pel Ministeri, «aquestes obres no disposen de cap estudi d'impacte ambiental ni han passat cap procés d'informació pública. De la mateixa manera, els ecologistres critiquen i qualifiquen «d'inadmissible que, amb l'excusa de fer obres d'emergència a causa del temporal de novembre, s'estiguin realitzant actuacions que no tenen res a veure amb els danys generats per la tempesta».

Els ecologistes consideren aquest fet «especialment greu», ja que recorden que «la zona on es fan les obres pertany al parc natural de s'Albufera. D'aquesta manera, esmenten que en el Pla d'ús i gestió del parc no es preveu la reforma dels dos dics». En aquest sentit, precisen que «tampoc no s'ha consultat la junta rectora del parc», una entitat que s'hauria de manifestar en relació amb la planificació del parc i amb obres de gran abast com aquesta. El GOB ja ha presentat una denúncia per aquests fets davant la Conselleria de Medi Ambient.

Un dels dos dics és emprat actualment com un mollet per a embarcacions petites. Encara que aquestes instal·lacions són il·legals, el GOB tem que el projecte de reforma del canal no amagui una ampliació del nombre d'amarraments. Els ecologistes sospiten, també, que darrere aquests projectes d'infraestructura es pot amagar un embelliment dels dos dics, per tal de convertir-los en zones de passeig per als turistes que s'allotgen als hotels de la zona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.