algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

Miquel Pocoví, exdirector de Gesa, es perfila com a president de Sa Nostra

El Govern diu que Capellà havia perdut la confiança del Consell d'Administració

L'exdirector de Gesa i membre del Consell d'Aministració de Sa Nostra, Miquel Pocoví, es perfila com el president de consens a l'entitat, tot i que els estaments es mantenen a l'espera de si acceptarà l'oferta. Pocoví, que ocuparia el càrrec durant un any, reuneix les característiques del candidat de «consens», amb una llarga i acreditada trajectòria professional i capacitat de representar els diversos estaments, que coincideixen en la necessitat de tancar com més aviat millor la situació d'interinitat oberta per la dimissió de Capellà. El conseller d'Hisenda i Pressuposts del Govern balear, Joan Mesquida, recordà ahir que «la presidència de Sa Nostra és representativa i que, per tant, no hi ha unes funcions executives, que du a terme un equip directiu prou preparat i capaç de mantenir l'entitat en la situació de lideratge en les entitats financeres».

Mesquida no és partidari de donar «gaire importància» a la polèmica sobre la pretesa politització de l'entitat. No obstant això, remarcà la contradicció d'aquells que «afirmen voler salvaguardar els interessos de l'entitat al mateix temps que la critiquen». El conseller anuncià que els propers mesos Sa Nostra haurà de prendre «decisions estratègiques» si es vol mantenir el lideratge. Segons Mesquida, els préstecs han deixat de ser una bona font de negoci i, per tant, s'ha d'apostar per la diversificació i «s'han de prendre posicions dins activitats econòmiques que poden aportar una major rendibilitat».

Sobre la dimissió de Capellà, Mesquida digué: «Sé que ell ha parlat d'una realineació de forces, però, per la informació limitada que tenc s'han pres decisions, unes més encertades que les altres. Capellà va sotmetre el seu càrrec a una votació de confiança al Consell d'Administració i no la va obtenir. Ara el que interessa és fer una anàlisi de cara al futur i salvaguardar el futur de l'entitat». El portaveu del PP, Joan Flaquer, expressà ahir el seu respecte davant la dimissió del president de Sa Nostra, Miquel Capellà, tot i que instà a resoldre la situació d'interinitat com més aviat millor». Flaquer assegurà que les acusacions de politització formulades per Jaume Matas «no tenien res a veure» amb aquesta dimissió.

Sebastià Serra, president de la Fundació Sa Nostra, lamentà la dimissió de Miquel Capellà. Serra advocà pel diàleg i el consens per resoldre «satisfactòriament la crisi oberta amb aquesta renúncia. Serra elogià el treball i la dedicació del dimissionari. No obstant això, Serra, que també és membre del Consell d'Administració de Sa Nostra, comprengué «que la idea d'unitat absoluta ha portat Capellà a prendre aquesta decisió». Serra va admetre que hi ha hagut «un debat una mica confús» respecte dels estatuts de la recentment creada fundació, però opinà que, a partir d'ara, «els diferents segments dialogaran i pactaran si el que volem és que es faci feina a gust i l'entitat s'involucri encara més en la societat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.