algo de nubes
  • Màx: 18.48°
  • Mín: 13.93°
18°

Balears rebrà 9'2 milions d'euros del programa europeu Leader +

Cinquanta municipis rurals de les Illes en seran els beneficiaris

El programa Leader +, que renova l'anterior Leader II (1994-99), suposarà, per part de les administracions europea, central, autonòmica i local, una inversió total de 9'2 milions d'euros a les Balears fins el 2006. Aquesta inversió pública, alhora, ha d'induir les inversions privades per aconseguir la dinamització socioeconòmica dels municipis rurals beneficiaris a través de la diversificació productiva, la formació laboral i la creació de nous llocs de feina, la qualitat de vida, la conservació del medi ambient i del patrimoni històric i cultural, i l'aplicació de les noves tecnologies en el món rural.

El programa Leader + fou presentat ahir pel conseller d'Agricultura i Pesca, Mateu Morro, i pel director general de Desenvolupament Rural, Mateu Ginard. La gestió del programa recaurà sobre tres grups d'acció local (Mallorca, Menorca i Pitiüses), que seran els encarregats de dissenyar, tramitar i executar els plans i les ajudes. Aquests grups d'acció local han de disposar almenys d'un 50 per cent de participació privada, ja que s'atorga un especial protagonisme a les iniciatives dels particulars. També cal destacar que els plans i projectes que impulsin l'ocupació laboral de dones i joves seran objecte d'una especial atenció per part de les ajudes assignades.

Dels 9'2 milions d'euros aportats per les administracions, un 50 per cent correspon a la Unió Europea; un 17 per cent, a l'Administració central; i el 33 per cent restant, a les administracions locals i autonòmica. A les Balears seran 50 els municipis beneficiaris del programa, sumant el 50 per cent del territori de l'Arxipèlag i poc més de 200.000 habitants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.