muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Més de 200 menors patiren el 2001 maltractaments o abusos a les Illes

Les estadístiques dels darrers anys sobre agressions han anat en progressió constant

Més de 200 menors de Balears varen patir al llarg de l'any passat maltractaments físics o agressions sexuals, segons va informar ahir la responsable de l'Àrea de Serveis Socials del Consell Insular de Mallorca, Josefina Sintes. El nombre d'incidències sobre menors que varen arribar al CIM durant el 2001 va ser de 800 i més d'un 25% estaven relacionades amb els abusos sexuals o les agressions. «La mesura cautelar primera quan arriba al nostre coneixement un assumpte d'aquesta importància és separar la víctima de la seva família, per tallar aquests abusos», va explicar Sintes, que va afegir que a continuació s'obre una investigació per conèixer la situació exacta del menor, que pot ser acollit per una «família cangur» o en un centre especial. En alguns casos els infants poden tornar a casa, però quan es tracta d'agressions molt greus els pares perden la custòdia de manera indefinida.

L'estadística dels darrers anys demostra que la tendència en el nombre de denúncies per incidents amb menors va en augment i el que sembla clar és que molts altres casos que es produeixen a la nostra comunitat no veuen la llum i, per tant, no apareixen en les estadístiques. Des dels serveis socials del CIM es treballa ininterrompudament per donar una solució apropiada a cada assumpte i un equip de professionals fa un seguiment de cada incident per conèixer-ne l'abast real.

En aquest sentit, els Serveis Socials estan investigant les circumstàncies en les quals una nounada de quatre mesos va ingressar el cap de setmana passat a la residència sanitària de Son Dureta amb catorze fractures al cos, tal com vàrem informar en aquest diari. Els pares de la criatura varen ser detinguts després que els metges relacionassin les ferides amb suposats maltractaments i ambdós varen negar davant de la Policia que l'haguessin apallissada. El matrimoni va passar a disposició judicial diumenge al Jutjat d'Instrucció número 1 de Palma i repetiren el seu al·legat d'innocència. El magistrat no va trobar indicis suficients per empresonar la parella, que va quedar en llibertat amb la prohibició expressa d'acostar-se a la seva filla i perdent-ne la pàtria potestat. En l'actualitat la custòdia ha recaigut sobre l'àvia materna del bebè. La nina de quatre mesos es troba fora de perill.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.