muy nuboso
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.25°
12°

Antich: «A Matas li queden 99.000 milions per invertir a les Balears»

El president recorda que «Raixa, sí que l'han comprada els illencs»

El president del Govern autonòmic, Francesc Antich, declarà ahir que «les crítiques a l'ecotaxa ja no sorprenen perquè sempre s'utilitzen els mateixos arguments». Entre els que s'han manifestat contra l'impost turístic en els darrers dies, després que un acte del Tribunal Constitucional n'hagi aixecat la suspensió, es troben el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i el de Medi Ambient, Jaume Matas. Antich indicà sobre Montoro que «convé que es llegeixi l'acte del Constitucional».

Sobre Matas, que afirmà diumenge passat que «l'ecotaxa no la pagaran els turistes, sinó els hotelers i els ciutadans de les Balears», el president autonòmic digué que «Raixa, sí que l'han pagada els ciutadans de les Balears a través del Consell i de la seva part dels doblers del Ministeri de Medi Ambient». Antich afegí que «la compra de Raixa em sembla bé, però continua existint una balança desfavorable entre les Balears i l'Estat, i si Jaume Matas va prometre a UM inversions per valor de 100.000 milions de pessetes, encara n'hi queden 99.000».

En aquest mateix sentit, el president destacà que, «per exemple, pel que fa a inversions en determinades obres hidràuliques, estam igual que quan Isabel Tocino era la ministra de Medi Ambient i Matas, com a president, reivindicava inversions». El màxim responsable de l'Executiu reiterà que l'ecotaxa es troba en un «punt de no retorn» i que, «amb els hotelers o no», l'impost s'aplicarà, si bé també repetí que «el Govern té les portes obertes a la participació del sector turístic». No obstant això, indicà, «si els hotelers no hi volen participar, l'ecotaxa no s'aturarà perquè el darrer acte del Constitucional l'ha encaminada».

El president balear també respongué a la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, qui convidà Antich a reflexionar sobre una aplicació imminent de l'ecotaxa. La resposta d'Antich fou: «Ja està molt reflexionada». El president tornà a defensar l'impost turístic en base a la solidaritat entre els diferents sectors econòmics, especialment amb els pagesos, «que malgrat tenir una petita presència en el PIB balear, gestionen la major part del paisatge, que és la nostra millor indústria». Antich també apel·là a la solidaritat cap a les properes generacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.