nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

UM diu al Pacte que s'ha d'ampliar la incineradora o fer un nou abocador

L'anunci es realitzà en una reunió convocada pels nacionalistes

Unió Mallorquina ha anunciat als seus socis del Pacte de Progrés que és imprescindible ampliar la incineradora o construir un nou abocador, malgrat el fet que amb el nou pla de residus, aprovat al principi de la legislatura, es donava per fet que no seria necessària aquesta mesura. El conseller de Medi Ambient i Natura del Consell, Miquel Àngel Borràs, es va reunir la setmana passada amb tots els representants del Pacte per explicar-los la situació i per anunciar-los que és necessari prendre una decisió com més aviat millor.

Les xifres que va presentar Borràs als seus socis obliguen a prendre ja una decisió. Assistents a la reunió han explicat que Borràs va assegurar que, ara, es produeixen 520.000 tones de residus l'any de les quals tan sols se n'incineren 300.000. Per tant, més del 40% del fems que genera Mallorca ha de dipositar-se en un abocador.

La futura construcció d'una planta de selecció d'envasos i una altra de compostatge ajudarà a pal·liar el problema, però no el solucionarà del tot, segons comunicà UM els seus socis del Pacte. Això es deu que l'augment de la població que ha registrat Mallorca, amb 80.000 habitants més dels prevists en el pla de residus, porta aparellat un espectacular augment de la producció de residus. Per a l'any 2001, les previsions apostaven per una producció d'entre 420.000 i 450.000 tones l'any, però l'any passat es tancà amb 520.000 tones.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.