algo de nubes
  • Màx: 19.46°
  • Mín: 13.93°
19°

Antoni Barceló García de Paredes és nomenat fill il·lustre del poble

El regidor jugà un gran paper en el procés d'independència de Consell

La figura d'Antoni Barceló García de Paredes va inaugurar dijous passat la galeria de fills il·lustres de Consell. L'Ajuntament va aprofitar la festivitat de Sant Antoni per proclamar fill il·lustre "màxima distinció que un poble pot atorgar a títol pòstum" el regidor que va jugar un paper clau en el procés d'independència de Consell respecte d'Alaró, que finalment es va produir l'any 1925. A l'acte, el batle Joan Bibiloni va lliurar el títol a un nét d'Antoni Barceló i es va descobrir un retrat del regidor, que romandrà penjat a la sala capitular de l'Ajuntament. Bibiloni va assenyalar que la proclamació de Barceló García de Paredes fill il·lustre tanca, «encara que una mica tard», el cicle de celebracions organitzades amb motiu del 75è aniversari de la independència de Consell, que es va complir l'any 2000.

El batle va explicar que Antoni Barceló és el primer fill il·lustre que proclama Consell i que la idea sorgí arran d'un estudi sobre el procés de segregació del poble realitzat per l'historiador Andreu Josep Villalonga. «Amb l'estudi vàrem constatar la importància del paper d'Antoni Barceló en el procés de segregació», explicà Villalonga que precisà que «en el nom de tots els consellers fou ell qui s'encarregà de tots els tràmits burocràtics que varen fer possible la independència de Consell respecte de la localitat veïna d'Alaró».

Després d'haver consultat i estudiat la documentació oficial i privada que fa referència a la figura d'Antoni Barceló, l'historiador Andreu Josep Villalonga no dubtà a qualificar de «fascinant el perfil que descriuen els documents». En aquest sentit, Villalonga definí Barceló com «un gran personatge del primer terç del segle XX, un home molt avançat al seu temps en tots els aspectes; preocupat per la cultura, el dret, el món de l'empresa i sobretot la pintura». Així mateix va precisar que fou un empresari del sector de l'aviram molt innovador.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.