cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

La consolidació del ciment desvirtua el valuós encant natural de s'Almunia

El GOB obre un compte corrent per dur a terme accions legals davant els Tribunals

«S'Almunia no tornarà ser mai més el que era», lamenten molts ciutadans. La consolidació del ciment desvirtua dràsticament el valuós encant natural d'aquest indret costaner del Migjorn, on un xalet promogut per un estranger que s'està acabant de construir, s'ha convertit en la gota que ha fet vessar el tassó. En aquest sentit, el GOB ha obert un compte corrent per dur a terme accions legals davant els tribunals de justícia. Els ecologistes, també animen la gent a enviar un missatge de protesta al batle de Santanyí, Miquel Vidal (PP), a una direcció de correu electrònic d'Internet. «Fins ara, les denúncies del GOB i la indignació dels amants d'aquest lloc idíl·lic no han aconseguit aturar les obres. Necessitam la teva ajuda», afirmen.

L'esmentat habitatge gaudeix d'unes vistes espectaculars, erigit com una espècie de «fortificació» de la costa. Una 'excepció' permesa per les normes subsidiàries, quan es va concedir la llicència, que avui dia la llei no donaria el seu vistiplau. L'ampliació de la zona de servitud arribà tard, per la qual cosa es va donar llum verda a l'execució. Malgrat això, GOB (que registrà un recurs) i PSM creuen que l'Ajuntament hauria pogut evitar la construcció amb diversos mètodes, com ara negociant amb altres administracions per afrontar una possible indemnització.

El GOB qualifica l'obra d'«atemptat», i acusa Cosme Adrover (exbatle) i Vidal de «principals culpables». «Una vegada més, la barbàrie d'un promotor i la irresponsabilitat d'uns polítics indignes han sentenciat a mort un dels paisatges més bells del litoral de Mallorca», diu el grup proteccionista a la contraportada de la seva revista, L'Ecologista. El partit polític que es va expressar amb més duresa va ser el PSM, que considera que es tracta d'un «atemptat paisatgístic de primer ordre que provoca un mal irreparable. Un cop més, ningú no ha fet cas de les protestes dels veïns, del PSM i del GOB».

L'execució d'aquest projecte ha estat objecte de pintades a diversos llocs, com ara a la façana posterior de la Sala i fins i tot al velòdrom de Campos. La casa en si també ha rebut «l'impacte» dels esprais, tant a l'estructura de pedra com al tancat metàl·lic, on es pot llegir «fora de Mallorca» i «prou de ciment».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.