nubes dispersas
  • Màx: 18.11°
  • Mín: 13.93°
18°

La magistrada cita les parts a la querella contra Ramon i Morey

El cas Parc Bit pot ser competència del jurat popular

La jutgessa que instrueix el cas del contracte blindat instat pel PP en contra de l'exconsellera d'Innovació i Energia Misericòrdia Ramon i l'exgerent del Parc Bit Felio Morey, pels presumptes delictes de frau i tràfic d'influències, ha citat les parts per resoldre si ha de ser el jurat popular el que es pronunciï sobre la qüestió.

La titular del Jutjat d'Instrucció número 10 de Palma, Carme Abrines, vol que el fiscal i els advocats compareguin per reafirmar-se en les seves respectives peticions, després que el Partit Popular (PP) de Balears, a través de l'advocat Carles Perelló, sol·licitàs que un jurat popular resolgui sobre la causa. L'escrit assenyala que, després de les declaracions prestades per ambdós querellats, «de les quals es desprenen indicis racionals de la comissió d'ambdós delictes, i ja que aquests són competència del Tribunal del Jurat, segons els articles H i J de la Llei del jurat, s'interessa que dicti (la jutgessa) una resolució d'incoació del procediment per al judici davant del Tribunal del Jurat», assenyala el lletrat.

Tant Ramon com Morey ja van prestar declaració, després que la jutgessa acceptàs a tràmit la querella en considerar que els fets denunciats pel PP «poden ser constitutius d'un delicte de frau i de tràfic d'influències». En la primera declaració davant de la jutgessa, Ramon va admetre que va ser el mateix Morey qui va redactar el contracte que incloïa la polèmica clàusula d'una rescissió milionària, de fins a 120 milions de pessetes, en cas que aquest fos acomiadat. Això va ser el que, finalment, va ocórrer, però Morey va renunciar a ser indemnitzat amb aquesta quantitat en pactar les condicions del seu cessament amb els dirigents socialistes Antoni Garcías i Damià Cànoves.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.