cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

Els menors llancen pedres als cotxes que van per la via de cintura

Una broma que pot ser mortal. Grups de menors i adolescents es dediquen des de fa un temps a situar-se en el pont que travessa la via de cintura a l'altura de Son Gotleu i llançar pedres de dimensions considerables sobre els cotxes que circulen a gran velocitat. A la Península aquest tipus de «distraccions juvenils» ha ocasionat víctimes mortals i aquí els afectats exigeixen una intervenció ràpida de la policia per evitar disgusts. José Manuel Rodríguez López, un cambrer des Coll d'en Rabassa, és el penúltim afectat conegut per aquest tipus de barrabassada: «Dijous, a les quatre de l'horabaixa, anava al cotxe amb la meva cunyada i de sobte vaig veure que cridava. Gairebé a l'instant una gran pedra va caure just davant del nostre cotxe, fregant el capó, i es va trencar en mil trossos».

El jove va poder controlar l'automòbil i, passat l'ensurt, la seva cunyada li va explicar que havia vist com un al·lot apuntava des del pont de Son Gotleu i llançava el «projectil». «Em vaig indignar moltíssim i em vaig anar cap la comissaria de la Policia Local, a posar una denúncia. Quina va ser la meva sorpresa quan em van dir que no era la primera vegada que passava i que no podien fer res!», va indicar. El jove va afegir que se li ocorrien diverses possibilitats perquè a la policia no se li vagi la situació de les mans: «Podrien instal·lar càmeres en el pont, patrullar de paisà... En fi, moltes coses a més de dir que no hi poden fer res».

Aquest diari ha pogut saber que alguns al·lots de la zona es «diverteixen» llançat objectes a la via de Cintura, en alguns casos pedres de mida considerable. En la majoria dels casos els «projectils» s'estavellen contra l'asfalt sense solta ni volta, però en algunes ocasions retrunyen contra el capó o el sostre del cotxe i provoquen un bony. El pitjor dels casos, tanmateix, es planteja quan la pedra impacta contra el vidre davanter, la part més feble de l'automòbil. «Quan vaig pensar en el que podria haver passat em vaig quedar molt afectat. Si la pedra trenca el vidre o jo faig un cop de volant podria haver ocorregut una tragèdia, i tot per un joc d'al·lots», va denunciar José Manuel.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.