nubes dispersas
  • Màx: 19.09°
  • Mín: 13.93°
19°

Els sindicats de CLH anuncien manca d'abastiment de benzina

Ahir es tornaren a proveir 800.000 litres menys del que és habitual

Els representants sindicals d'UGT i CCOO de la Companyia Logística d'Hidrocarburs, que des de dimecres passat interrompen el pas dels camions amb combustible a la seu de l'empresa a Son Banya en protesta pels serveis mínims d'un 70 per cent que marca el decret ministerial en casos de vaga, anunciaren ahir al director general de Treball, Ferran Galán, que, si no se soluciona el conflicte, hi ha perill que «en un o dos dies» es produeixin «problemes d'abastiment» a les benzineries de les Illes. Pere Bennàssar, dirigent d'UGT i treballador de CLH, assegurà ahir en la seva reunió amb Galan que aquest decret és «vergonyós i abusiu», ja que l'única cosa que està cercant CLH és «el desmantellament i abandonament progressiu de l'empresa» que proveeix de combustible l'aeroprt de Son Sant Joan amb la intenció que un altre proveïdor d'hidrocarburs «es faci càrrec d'aquest servei i posi unes condicions més precàries pels treballadors».

D'altra banda, Bennàssar afirmà també que ahir, igual que el dia abans, els treballadors en vaga només deixaren passar set camions que distribuïren menys de 200.000 litres de combustible quan, en condicions normals, són un milió de litres els que es reparteixen diàriament de Son Banya. Així mateix, el representant de Comissions Obreres, Paulino Duel, traslladà al director general de Treball, Ferran Galan, la «preocupació dels 42 treballadors fixos discontinus» que serveixen a l'aeroport de Palma el combustible necessari per a les aeronaus, no només per la progressiva desaparició de la base de camions de CLH, sinó també pel «deteriorament en la qualitat del servei».

En un altre sentit, els dirigents sindicals demanaren a Galan un «posicionament» per part de la CAIB i, a més, una inspecció de Treball per aclarir si s'han comès «irregularitats» per la companyia d'hidrocarburs, ja que el plantejament d'aquesta «no es correspon» amb el que dicta l'ordre ministerial. Per la seva part, Galan reconegué als sindicalistes que aquest conflicte pot afectar «la política energètica de les Balears». En darrer terme, Diari de Balears va contactar ahir amb el president del comitè local de CLH de l'aeroport, Joan Bonet, qui assegurà que, «si no es troba una solució abans del mes de març» caldria esperar «una vaga a major escala».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.