algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Soterrar l'autovia de Llevant costa un total de 75 milions d'euros

Autoritat Portuària presentà ahir la unió de via de cintura i moll Vell

L'Autoritat Portuària de les Illes Balears presentà ahir el projecte de construcció d'un túnel subterrani que enllaci el moll Vell i la via de cintura, que, segons l'empresa que ha fet l'estudi, tindrà un cost estimat de 75 milions d'euros (12.500 milions de pessetes). La proposta específica estudiada, que soluciona les necessitats del port, consta d'un carril per sentit i una longitud de 3.000 metres sota el vial litoral. Aquest túnel dotaria d'accessos viaris ràpids i segurs el trànsit terrestre dels molls comercials en el marc del projecte municipal de façana marítima.

Segons va explicar el president de l'Autoritat Portuària, Cristòfol Triay, el túnel hauria de tenir una amplada de 15 metres i mig i una longitud total de 2.350 metres, que juntament amb els accessos farien que l'obra tingués un total de 3.000 metres, alguns dels quals haurien de transcórrer sota el nivell de la mar. El preu de les obres seria de 4.200.000 pessetes per metre lineal de túnel. La principal al·legació que va fer el Port de Palma al projecte de reforma de la façana marítima de Llevant és que el trànsit comercial del moll quedava estrangulat i es va comprometre a presentar aquest estudi de viabilitat.

Segons Triay, aquest estudi el que intenta és conjugar la proposta municipal i els interessos generals del Port de Palma. «Per això crec que totes les institucions s'hi han d'implicar per tal de veure si podem trobar finançament». Triay va explicar que existeix una partida per a enguany de 600 milions d'euros en el pressupost de la Direcció General de Carreteres del Ministeri de Foment que es destinen a actuacions en el medi urbà i accessos a ports i aeroports. «És una partida de referència per demostrar que, malgrat que el projecte és car, hi pot haver vies de finançament per tal de pagar-lo».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.