muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Més de 400 persones viatjaren gratis per la vaga del tren d'Inca

A l'inici del vespre de la revetla es tancaren les taquilles una hora

Més de 400 persones varen viatjar ahir gratis a Inca i a les estacions intermèdies a causa dels efectes de la vaga dels treballadors de Serveis Ferroviaris de Mallorca, segons els càlculs que va fer el comitè d'empresa. Els empleats, durant la primera hora de la revetla de Sant Antoni (entre les 18 i les 19 hores), no varen vendre billets ni posar en marxa els trens i, per tant, quan el tren de les 19 hores sortí de Palma cap a Inca, de gom a gom, l'únic revisor que hi havia es trobà amb el repte de vendre 600 billets en els 35 minuts que dura el recorregut, cosa impossible. A més, la vaga va afectar unes 400 persones, segons va reconèixer la mateixa direcció de l'empresa, i unes 1.000 persones més les que renunciaren aquest dia al transport ferroviari per mor de la vaga, segons va assenyalar el comitè d'empresa.

En concret, durant el dia d'ahir es varen produir dues paral·litzacions del tren. Si la segona va ser entre les 18 i les 19 hores, la primera s'havia duit a terme entre les 10 i les 11 del matí. D'aquesta manera, els empleats protesten per l'alta eventualitat en la plantilla de l'empresa (més d'un 30% dels treballadors no són fixos); per la manca de claredat dels torns; per demanar un pla de salut laboral i un altre de formació i perquè millori la transparència en la comunicació interna.

Malgrat la vaga, dimarts vespre, davant el Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears, ambdues parts en conflicte varen registrar avenços en les negociacions. Segons va expressar després de la mediació Julio Llaneza, president del comitè d'empresa, «anam pel bon camí». Igualment, el gerent de Serveis Ferroviaris, José Antonio Santos, va refermar que havia millorat l'ambient i que «queda concretar les noves categories i funcions dels treballadors, ja que les hem d'actualitzar a les noves tecnologies».

Ara bé, en principi aquest mes continuen convocades dues jornades més de vaga, la pròxima dia 22 de gener (també, igual que la d'ahir, d'una hora el dematí i una altra d'una hora el vespre), i la següent el dia 31 (aquesta de dues hores el dematí i dues més el vespre). Segons fonts de l'empresa ferroviària, demà divendres es reuniran amb el comitè d'empresa per negociar un acord i poder evitar la pròxima vaga de dia 22. Així i tot, ahir a les 19'00 hores del vespre, hores després que l'empresa anunciàs que es tornaria a seure amb els treballadors, el comitè d'empresa encara no havia estat convocat a la cita.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.