algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Segons el GOB el 80% de les antenes de telefonia mòbil són «il·legals»

«Les empreses es limiten a oferir doblers als veïns»

El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) denuncià ahir que el 80 per cent de les antenes de telefonia mòbil que funcionen a Mallorca són «il·legals» perquè no disposen dels permisos d'instal·lació pertinents que exigeix la normativa vigent. En un comunicat, els conservacionistes insten les administracions competents a vetllar pel compliment de la legislació en la matèria i a aplicar el «principi de prevenció» en la ubicació d'aquest tipus d'infraestructures, ja que no existeixen estudis concloents sobre el perill que suposen per a la salut.

El GOB assegura que la gran majoria d'empreses instal·ladores no compleixen els requisits d'elaborar un pla d'implantació de la xarxa com a passa prèvia a la tramitació d'altres permisos, en el qual s'ha d'especificar la ubicació territorial de les antenes i demostrar que la tecnologia que s'empra és la més respectuosa possible amb el medi ambient i l'entorn visual.

A les instal·lacions en sòl rústic, és necessari, a més, aconseguir la declaració d'interès general del Consell de Mallorca, un altre dels requisits que, segons els ecologistes, poques vegades es compleix. Lluny de complir la normativa, «les empreses instal·ladores normalment contacten amb la comunitat de veïns i els ofereixen doblers, i arriben a pagar fins a 4 milions de pessetes per a la instal·lació d'una antena que és un potencial perill per a la salut» dels residents, afirma el GOB. Aquest fet és especialment greu perquè «les empreses no es veuen obligades a fer les revisions oportunes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.