algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Ja són centenars els argentins que demanen venir a viure a les Illes

El cap dels illencs al país creu que «són assumibles per l'Arxipèlag»

Els balears de l'Argentina que volen venir a viure a les Illes, que fins fa pocs dies eren unes desenes, ara es compten per «alguns centenars». Així ho va assegurar el coordinador del Consell de Comunitats Balears a l'Argentina, Joan Marí, fins fa poc, president de la Casa de Buenos Aires. Marí va afirmar a aquest diari que «encara que és difícil concretar-ho, i massa aventurat donar-ne una xifra, els balears que volen tornar a Mallorca, Menorca o les Pitiüses, són alguns centenars, almanco un i, per ventura, dos. Ara, aquesta xifra no la don com a definitiva, no sigui que qualcú digui després que Marí va dir que serien dos centenars i al final siguin cinc centenars. En qualsevol cas, crec que són xifres perfectament assumibles per l'economia balear i que no desestabilitzen el mercat laboral illenc».

Marí va explicar que la proposta d'oficina d'atenció a l'emigrant retornat de l'Argentina que han realitzat al conseller Antoni Garcías i al seu director general de Relacions Institucionals, Antoni Reynés, «persegueix que es generi un canal d'accés al mercat laboral pels qui vulguin venir a les Balears, i no que els donin feina a l'Administració Pública del Govern balear. La idea seria que el Govern es posàs en contacte amb els actors econòmics de les Illes, com les Cambres de Comerç i Patronals, per obrir aquest canal d'accés a la feina. Fins ara, molts de balears se n'han anat a l'aventura a la terra dels pares i padrins, i això no és bo, sobretot, si després de sentir parlar bé de les Balears en són expulsats».

L'altre objectiu de l'oficina, segons va explicar el coordinador de les Comunitats Balears a l'Argentina, és que «el Govern balear ens pugui ajudar a agilitar la recuperació de la ciutadania en un cas molt especial com el de l'Argentina, on els fills i néts d'espanyols no poden demostrar la seva ascendència espanyola i balear perquè, en un cas únic al món, varen ser obligats a nacionalitzar-se argentins, i perderen la ciutadania espanyola, per poder fer feina a les fàbriques». De fet, Marí va assegurar que l'estiu passat el Consell de Comunitats Balears de l'Argentina va decidir enviar una carta als diputats al Congrés i senadors de les Illes Balears «perquè facin el possible per solucionar aquesta situació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.