cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Els tribunals anul·len una sanció urbanística del Consell a la Sala

La multa es fixà per autoritzar l'ampliació del camí de Coma Freda

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha anul·lat una multa urbanística d'un milió de pessetes (6.000'10 euros) imposada pel Consell Insular a l'Ajuntament d'Escorca. Aquesta sanció havia estat motivada per la concessió, l'any 96, d'un permís d'obres per fer net el camí de Coma Freda al puig de Massanella, sense disposar del vistiplau de Patrimoni. En realitat, els propietaris de la finca empraren aquesta llicència per realitzar una ampliació del camí existent, amb el subsegüent moviment de terres. En aquest cas, hauria estat necessari el permís de Patrimoni, per tal com la zona està protegida amb el qualificatiu de paratge pintoresc.

Aquesta infracció, en canvi, va ser resolta amb la imposició d'una sanció de 75.000 pessetes (450'76 euros). Anteriorment, els propietaris havien demanat llicència primer per rehabilitar les cases de neu i per fer net i allargar el camí de carro existent i, després, només per reparar aquest camí. En els dos casos, l'Ajuntament va supeditar el permís a l'informe favorable de la Comissió de Patrimoni.

La sentència judicial dóna la raó als arguments reiterats per l'Ajuntament en el recurs en tant que, encara que es concedís una llicència d'obra, només s'hi autoritzava la neteja i el eixermament del camí. En cap cas no s'hi permetien actuacions de restauració ni de reparació que implicassin moviments de terra. El jutge considera que per a aquesta simple feina no era necessària cap llicència municipal d'obra i, per tant, tampoc cap autorització prèvia i vinculant de la Comissió de Patrimoni. L'Ajuntament argumentava que la sanció és desproporcionada en relació amb la fixada per al promotor, que ha estat «el vertader infractor, ja que es va excedir en l'autorització executant obres no permeses».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.