algo de nubes
  • Màx: 18.84°
  • Mín: 9.02°
18°

El PP vol suspendre de militància Joan Mesquida, fundador del partit

Criticà el passeig marítim que Matas vol construir a ses Covetes

El Partit Popular suspendrà de militància Joan Mesquida, arran de les seves declaracions a la premsa en contra del passeig marítim que Jaume Matas vol construir a ses Covetes. L'afectat, membre fundador d'Aliança Popular, ha anunciat que, tot i que en té el dret, no recorrerà la proposta de la Comissió de Drets i Garanties del PP. Així mateix, ha demanat per carta que se'l doni de de baixa de l'organització «per raons ètiques i familiars». Mesquida, que no s'afiliarà a cap altre partit, és pare del conseller d'Hisenda i Pressuposts.

El projecte d'habilitació d'un nou passeig marítim a ses Covetes, impulsat pel Ministeri de Medi Ambient i per l'Ajuntament de Campos, ha generat crítiques entre els veïns d'aquesta localitat. A mitjan mes d'octubre, alhora que s'anunciava una recollida firmes contra el projecte, Joan Mesquida, històric dirigent conservador molt conegut i apreciat a la comarca, va afirmar que si es construïa el passeig marítimim rompria el seu carnet de militant del PP.

Aleshores, tot i que Jaume Matas qualificà d'«anècdota» les declaracions de Mesquida i les atribuí a la seva relació familiar amb el conseller d'Hisenda i Pressuposts, s'ordenà l'obertura d'un expedient disciplinari contra el crític afiliat que ha culminat amb la proposta de suspensió de militància durant tres anys. La redacció de l'expedient ha estat a càrrec de la dirigent conservadora Mabel Cabrer González. Quan s'obrí l'expedient, Mesquida adreçà una carta a Jaume Matas i no n'ha obtingut resposta.

El projecte de Matas consisteix a habilitar un passeig empedrat d'uns quatre metres d'amplària i instal·lar-hi passarel·les de fusta, bancs i fanals cada deu metres. Actualment, la costa de ses Covetes té un camí de terra. Diversos veïns rebutgen que «ara se'n vulgui fer un de paral·lel a aquest, cosa que degradarà l'ecosistema i causarà un gran impacte». Altres insinuen que «un dels objectius del Partit Popular a través del projecte és instal·lar els conductes d'aigua fins a la polèmica urbanització de Torre Marina per tal de legalitzar l'obra».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.