algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

El conflicte laboral dels operaris de la neteja amenaça d'acabar en vaga

CCOO manifesta que l'Ajuntament no pot consentir «l'explotació» dels treballadors

«Abusiva i tercermundista», així és com els treballadors de la neteja urbana de Manacor han qualificat la situació laboral que mantenen dins l'empresa concessionària del fems a la ciutat. Un conflicte cada cop més insostenible tenint en compte que els 25 operaris cobren un salari base valorat en el mínim interprofessional, això és 433'45 euros (72.120 pessetes). Davant aquesta situació, els treballadors han amenaçat de convocar mobilitzacions i fins i tot una vaga que deixaria Manacor sense el servei de recollida del fems.

L'amenaça d'una vaga del servei de neteja a Manacor ha estat confirmada pel delegat sindical de CCOO a Manacor, José López, el qual ha explicat a Diari de Balears que «l'empresa de Limpiezas Urbanas de Mallorca LUMSA continua basant-se a Manacor en un conveni col·lectiu caducat fa cinc anys, que hauria d'haver estat revisat per l'Ajuntament, però no ha estat així i ara els assalariats perceben uns sous ínfims del tot il·legals». Segons López, l'Ajuntament no pot consentir «l'explotació laboral dels treballadors d'una empresa subcontractada, ni tampoc la realització d'hores extraordinàries, i menys la contractació de gent que no sigui fixa».

El delegat sindical recorda que després d'una desena de reunions per negociar un nou conveni encaminat a adequar els salaris a la legalitat vigent, no se signà cap acord. L'empresa es va comprometre a reiniciar les negociacions a partir del 2002, «fa quinze dies que vaig intentar contactar amb LUMSA i no he rebut cap tipus de resposta», afirma López. Després de la negativa de l'empresa, el sindicat ha exigit al delegat de Serveis Generals de l'Ajuntament de Manacor, Bernat Amer, que convoqui un encontre entre la concessionària, la Sala i CCOO. L'objectiu és iniciar la negociació d'un nou conveni col·lectiu, però si no s'arriba a un acord «convocarem mobilitzacions, sense descartar una vaga de neteja i recollida de fems», manifestà el sindicalista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.