cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

L'hospital de Son Llàtzer rebrà pacients «oficials» des de demà

L'IB-Salut vol accelerar l'obertura de nous llits i de serveis

A partir de demà, els centres d'Atenció Primària començaran a remetre pacients al nou hospital de Son Llàtzer, ja que el ressort sanitari disposa ja de la primera Unitat de Cures Intensives a l'àrea d'urgències, que dirigeix Victòria Moral. L'entrada en vigor de les noves àrees bàsiques de salut fa que hagin de ser tractats a Son Llàtzer els ciutadans de Marratxí, Santa Maria, Santa Eugènia, Bunyola, Binissalem, Alaró, Consell, Sencelles, Llucmajor, Algaida, Sóller, Fornalutx i Deià, més els barris palmesans del Rafal Nou i del Viver, Son Gotleu, Pere Garau, Escola Graduada, Son Ferriol, l'Arenal, Coll d'en Rabassa i Emili Darder.

Fins ara, aquestes poblacions eren tractades a l'hospital de referència de Son Dureta, al qual encara hauran de recórrer en casos d'especialitzacions no oferides pel nou hospital. La unitat de cures intensives tindrà per ara 20 llits per atendre les persones que hi siguin derivades. Fins ara, just els pacients anomenats «espontanis» "els que no són remesos per cap filtre d'Atenció Primària, sinó que es presenten a l'entrada de consultes" han ocupat la baixa hospitalització de Son Llàtzer.

La consellera de Sanitat i Consum, Aina Salom, ha advertit que l'obertura de l'UCI a Son Llàtzer implicarà un procés d'acceleració en la posada en marxa del nou hospital. La intenció de la consellera i de Juli Fuster, director de l'IB-Salut "l'ens que substitueix l'antic Insalud a les Illes Balears", és aconseguir que la major part dels serveis siguin disponibles aviat.

La derivació dels pacients ha de ser coordinada des d'Atenció Primària, però també pel servei 061. El responsable d'aquesta gerència, Joan Gili, deixà divendres el seu càrrec, dins la remodelació de l'aparell gerencial causat per l'assumpció de les competències assistencials sanitàries a la Comunitat Autònoma; ahir encara no havia transcendit el nom de la persona que l'haurà de substituir. Entre les funcions de la nova gerència, destacarà no només la coordinació en les derivacions de pacients als diferents hospitals illencs, sinó també el control sobre el servei de transport sanitari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.