cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Els pagesos de Pere Garau també s'inciaren en el maneig d'euros

Les calculadores i les noves retolacions marcaren la jornada

Els pagaments amb pessetes continuen sent majoritaris al mercat ambulant de fruites i verdures de la plaça Pere Garau de Palma. Cada dijous sol ser freqüentat per molts palmesans, ja que allà se situen els pagesos vinguts de la Part Forana per vendre els productes sortits de la seva pròpia horta. El sol i la bona temperatura varen acompanyar i el mercat ambulant va resultar més animat que mai. Entre els usuaris, l'estrella dels comentaris va ser, com és lògic, l'euro. Catalina Tugores i Miquel Porquer Burguet, de Muro, atenen a la seva parada d'hortalisses, i varen retolar els seus productes amb euros i pessetes.

Ells varen subratllar que «és el primer mercat de l'any que fan i la gent ens paga més amb pessetes. Els qui ens donen euros ho fan amb monedes perquè encara no han passat pel banc». En aquesta parada vàrem veure una clienta, Carme Pons, de Palma, que va pagar amb euros. Aquesta va assenyalar que «ho faig des del dia 1 de gener al matí perquè ens hi hem d'acostumar». Catalina Ginestra de Can Soler de Sóller, a la seva parada de cítrics, va destacar que «els pagaments d'avui m'han vingut en un cinquanta per cent en euros i en pessetes. La gent major es va acostumant i nosaltres ens enredam una mica més per tornar el canvi. Jo no ho faig rodó, ja que els pagesos anam amb Mercapalma».

Francisco Gregorio, de Palma, comprava taronges i ho feia amb monedes d'euros. «Pagam amb la nova moneda "va afirmar" perquè he esgotat les pessetes. Així és millor, ja que evitam fer-nos un embolic». Al costat del portal de l'edifici del mercat municipal de Pere Garau té la seva parada de flors Guillem Ginart, de Campos. Aquest va dir que «la gent va pagant amb pessetes i amb euros, tant les monedes com els bitllets.

Un client m'ha pagat amb un bitllet de 50 euros i clar, li he hagut de tornar el canvi, cosa que a falta de pràctica em resulta una cosa enredosa». A l'altra esplanada del mercat pagès ens trobam una veterana, Margalida de Son Roig de Campos. Amb no massa mercaderia a la vista, els preus estaven retolats en pessetes. «No he duit euros, digué. Però me n'han enroscat uns quants».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.