Viure i conviure amb la natura a la Trapa

Un grup de voluntaris de Mallorca participa deu dies en un camp de treball també a sa Dragonera

TW
0

La finca forestal de la Trapa acull durant aquesta setmana una desena de joves de Mallorca que durant quasi dues setmanes realitzaran diferents tasques dedicades a la millora del medi ambient, organitzades i dirigides pel GOB. La recuperació forestal, després de l'incendi que arrasà la muntanya, i la rehabilitació de les cases de la Trapa són els principals objectius als quals s'han destinat els dos grups de voluntaris d'aquest estiu. Desbordants d'il·lusió per mantenir la riquesa natural de la Trapa, aquests joves s'aixequen el matí a primera hora per començar amb les seves respectives tasques a la finca.

Amb l'ajuda dels monitors, els voluntaris comencen a picar el terreny, a més de llevar les males herbes de les canalitzacions que s'utilitzen per recollir l'aigua de la pluja, molt escassa aquests darrers mesos. Aida Pastor i Adia Barceló tenen 18 anys; la primera estudia segon de batxillerat científic i és la segona vegada que participa en aquesta tasca, com també ho és per a Adia, que estudia segon d'Humanística. Per la seva banda, Teresa Reche, de 23 anys, és la primera vegada que participa en un camp de treball com aquest i assegura que «és una experiència preciosa. M'han impressionat les vistes des de la Trapa i que es necessiti tan poc per poder viure, fins i tot t'oblides del mòbil».

Ferran Pizà i Xavier Garí són els dos monitors del grup i afirmen que si no fos per les tasques que duen a terme els voluntaris dels campus no es podria realitzar la repoblació i millora de la Trapa i de sa Dragonera, un altre dels indrets on treballen també voluntaris. Jordi és un jove de Barcelona que coneixia la feina del GOB i volia participar en aquesta tasca com a voluntari, per la qual cosa s'informà a través d'Internet i ara treballa en el segon grup de voluntaris, que acabaran de fer feina en aquest indret diumenge que ve.