algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

Cort ha gastat 180 milions en ajuts al tercer món

Encara s'han d'atorgar les darreres subvencions del 0'7 per cent

L'Ajuntament de Palma ha gastat en el que duim d'any un total de 180 milions de pessetes en projectes d'ajuda per a països del tercer món, amb la qual cosa ja s'ha invertit un 81% dels 222 milions pressupostats per a aquest objectiu, segons informà ahir el regidor d'Acció Social, Antoni Nadal. Nadal afirmà que aquests 180 milions de pessetes es destinaren a 27 projectes d'ajuda i que queden per assignar els 42 milions restants, que completen la partida «solidària» del 0'7% del pressupost municipal que gestiona la Regidoria d'Acció Social.

Les subvencions varen ser repartides entre diferents projectes presentats per organitzacions no governamentals (ONG) de conegut prestigi i solvència, i també es va reservar un 25% del pressupost per a casos d'«urgència», com els terratrèmols del Salvador, la Índia i el Perú. Inicialment varen ser presentats un total de 50 projectes a la Regidoria d'Acció Social, dels quals 27 han estat acceptats i 10 estan en estudi. Aquests projectes havien de complir un seguit de requisits com són que l'ONG tingués una delegació a Palma, ja que pel responsable d'Acció Social, «els doblers dels ciutadans de Palma han de ser gestionats per gent que tengui arrels mallorquines».

A més a més, també es requereix que es justifiquin totes les despeses mitjançant factures oficials i que en els projectes col·laborin les entitats locals dels països receptors per tal que així l'ajuda sigui més efectiva. Les subvencions repartides tenen com a objectiu intentar millorar les condicions de vida dels països del tercer món i aquestes abracen tres camps prioritaris com són la infantesa (100 milions de pessetes), les infraestructures i el desenvolupament econòmic (70 milions), i la millora de les condicions sanitàries (40 milions).

Segons va explicar Nadal, les ajudes sanitàries es destinaren en major mesura a països del continent africà com Burundi, Ruanda i Tanzània; les d'infraestructures i desenvolupament a estats de Sud-amèrica com Guatemala, Cuba, el Salvador i Colòmbia, i els projectes a la infantesa es reparteixen entre distints països d'Amèrica, Àfrica i Àsia. Pel que fa al pressupost del seu departament, el responsable d'Acció Social destacà que aquest es va incrementar un 16% respecte al 2000, amb la qual cosa enguany puja fins a uns mil milions de pessetes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.