nubes dispersas
  • Màx: 10.62°
  • Mín: 7.47°
10°

Nines i nins saharians trencaren el protocol en una audiència especial

El president del Govern, Francesc Antich, rebé ahir devers 60 nins i nines saharians dels 72 que passen l'estiu a Mallorca acollits per famílies illenques. Antich els digué que «esper que tingueu un bon record de la vostra estada a Mallorca». Antich, que compartí un berenar amb els joves, els explicà que «a Mallorca hi ha molta gent que us estima i que dóna suport a la vostra causa, i quan torneu amb els vostres pares, haureu d'ajudar-los per plantejar amb valentia i pau el procés d'independència del vostre poble».

El president del Govern, que va preparar una audiència especial al Consolat de la Mar per rebre els joves, ja havia mantingut anteriorment diferents contactes amb el poble saharià abans de ser el titular de l'Executiu autonòmic. Concretament, el 1997, quan era batle d'Algaida, viatjà als campaments de refugiats de Tindouf, on va dur un petit carregament de pilotes de futbol. Per la seva banda, la delegada del poble saharià a les Balears, Fatma Mohamed, va destacar la importància que el programa d'acollida «Vacances en pau», iniciat el 1987, té per als joves, perquè els dóna l'oportunitat de «passar revisions mèdiques completes, d'aprendre noves qüestions d'una altra cultura i també d'experimentar la solidaritat de compartir la roba, els aliments, etc.»

Segons Fatma Mohamed, «a través d'una iniciativa com aquesta, els joves veuen que la gent els estima i que els dóna molt d'amor, una qüestió molt positiva per a ells perquè els ajuda en el seu creixement, que es desenvolupa en situacions molt dures», afegí. Per la seva banda, el vicepresident de l'Associació d'Amics del Poble Saharià a les Balears, Joan Jesús Fiol, destacà «el moment especialment difícil» que viuen els campaments de refugiats, on darrerament «no es rep l'ajuda humanitària internacional necessària per a la subsistència de les persones establertes al desert algerià».

Els joves, que foren obsequiats amb quaderns i llapis de colors, tornaran amb les seves famílies el proper 6 de setembre, però abans d'abandonar l'Illa seran rebuts pel batle de Palma, Joan Fageda, i dissabte vinent aniran a les festes de Santa Ponça, en la que serà la seva «festa d'acomiadament». La desfilada dels gegants de Calvià, Inca, Palma i Sóller i set grups de xeremiers, a més d'una exhibició de castellers, serviran per realitzar la darrera activitat en grup dels joves acollits abans de tornar als camps de refugiats a Tindouf (Algèria).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.