algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El consum d'aigua ha augmentat a Palma el 4% i ha minvat el 2% a Calvià

Margalida Rosselló descarta problemes d'abastiment

El consum d'aigua al municipi de Palma ha augmentat entre un tres i un quatre per cent aquest estiu, mentre que a Calvià ha minvat el dos per cent, segons informà ahir la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló. Malgrat aquest increment, Rosselló indicà que no hi haurà cap problema d'abastiment d'aigua en la badia de Palma, després de l'ampliació de la dessaladora. Rosselló i el director general de Recursos Hídrics, Antonio Rodríguez, visitaren la taula informativa de l'aigua, que ahir s'instal·là al carrer Sant Miquel. La consellera valorà positivament la campanya per sensibilitzar la població, fomentar l'estalvi d'aigua i reduir el consum, però assenyalà que fins que finalitzi, el proper setembre, no es podran donar dades definitives de resultats.

No obstant això, la consellera de Medi Ambient considerà que les xifres s'assemblarien molt a les de l'any passat, en què s'aconseguí reduir l'ús de l'aigua un dos per cent. Aquesta taula consisteix en un punt d'informació on dos educadors expliquen i ofereixen material i aparells diversos a través dels quals mostren la tecnologia actual existent per reduir el consum d'aigua i, durant el juliol i l'agost, s'ha instal·lat a mercats i festes de municipis de Mallorca, Menorca i les Pitiüses per tal de sensibilitzar la població. Margalida Rosselló digué que és possible tenir cura de l'aigua sense perdre qualitat de vida i advocà per la conscienciació individual de tots els ciutadans i també dels grans consumidors com les empreses i, especialment, els hotels.

Malgrat que enguany la sequera no és tan accentuada com el 2000, l'estat dels aqüífers mostra una «foto fixa», segons qualificà el director de Recursos Hídrics, Antonio Rodríguez. La consellera, per la seva part, explicà que durant els darrers 30 anys s'han exhaurit aquest recursos amb la sobreexplotació i encara els índexs no són bons, però han millorat respecte de l'any passat. «Pretenem fer una gestió més eficient des de Medi Ambient per recuperar-los, malgrat que això no s'aconsegueix en dos anys», explicà la consellera. Rosselló informà que aquesta tasca és a llarg termini, «malgrat que hem començat a desenvolupar una política més eficient i amb més cura que abans».

Quant a la pròpia campanya, la consellera de Medi Ambient indicà que el seu departament havia detectat problemes de sobreconsum d'aigua en les zones costaneres. En algunes platjes, les dutxes per als banyistes tenen pèrdues i també denuncià els casos de neteja de vaixells, on s'utilitza massa aigua. «Én necessari fer ús dels procediments que siguin menys costosos, tant des del punt de vista econòmic com ecològic», afirmà la consellera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.