cielo claro
  • Màx: 19.81°
  • Mín: 9.02°
19°

Cort unifica tota la normativa de Palma en un document codificat

Permetrà agilitar les consultes dels ciutadans i dels tècnics

El secretari de la Corporació municipal, Agustí Estela, està realitzant en aquests moments una important feina per tal de reunir i actualitzar totes les ordenances i normatives que imperen a la ciutat de Palma en un document únic codificat tant informàticament com en paper, i que permetrà la consulta immediata per part dels ciutadans de Palma, dels membres de la Corporació i dels tècnics municipals dels diferents departaments de l'Ajuntament.

El passat 13 d'agost el batle de Palma, Joan Fageda, signà un decret a través del qual el secretari quedava com a encarregat de presidir la comissió que s'ocuparà de realitzar aquesta tasca, que es preveu que s'enllesteixi abans de finalitzar l'any, si no hi ha cap classe d'entrebanc.

La comissió serà purament tècnica i neix de la necessitat, segons explicà Estela, de «classificar, ordenar, ampliar i modernitzar tots els reglaments, normatives i ordenances municipals d'aplicació a la ciutat, que estaven totalment dispersos. Aquesta dispersió dificultava enormement la seva consulta tant per part del cos de funcionaris de la casa com per part dels polítics o dels mateixos ciutadans. A més a més, la nova legislació dels darrers anys també s'ha d'incorporar al corpus que regeix la ciutat de Palma i, per això, feim aquesta feina de catalogació i codificació de les regles imperants». La comissió de redacció d'aquest document tindrà la participació de més de trenta persones, cada una d'elles experta en alguna de les àrees de la legislació municipal. D'aquesta manera, hi haurà tècnics de sanitat, llicències d'obra i activitat i juristes, principalment.

La primera de les reunions que mantindrà el grup es desenvoluparà el mes de setembre, molt possiblement a finals, «però jo ja he encarregat la feina a cada un dels seus membres, per tal que a partir de la primera reunió es pugui començar a desenvolupar la redacció definitiva d'aquest codi de normatives», explicà als mitjans de comunicació Estela.

El secretari assegura que hi ha dos aspectes que donaran molta de feina a la comissió: la modificació de les sancions que permeten als batles augmentar l'import de les multes i que els obligarà a distingir entre sancions lleus, greus i molt greus; i la conversió de la moneda actual en euros «i les seves corresponents fraccions monetàries». Sigui com sigui, aquesta eina serà cabdal a partir de principi d'any que ve per a qualsevol consulta que es vulgui fer en el si de l'Ajuntament de Palma, i suposarà «un avanç molt important. Allò que no és normal és disposar de nous procediments com ara la informàtica i no saber aprofitar-los. Per això és important disposar d'aquesta nova codificació de mesures».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.