algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Munar convida més de 1.200 persones a la Diada de Mallorca

L'acte institucional se celebrarà enguany a La Misericòrdia

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, convidarà més de 1.200 persones a la celebració de la Diada de Mallorca el pròxim 12 de setembre. En aquesta ocasió, la festa se celebrarà al claustre de l'edifici de La Misericòrdia ja que el Teatre Principal, escenari de la festa en altres ocasions, es troba en obres. La presidenta entregarà en aquesta edició quatre Medalles d'Or del Consell a altres tantes personalitats de la Comunitat, el nom de les quals encara no ha transcendit. Els quatre homenatjats seran rebuts en audiència per la presidenta del Consell a la seu de la institució.

L'horabaixa tindrà lloc la tradicional missa a la Seu, oficiada pel bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda. Tal i com ha succeït en els darrers anys, després de la missa se celebrarà l'ofrena floral al rei Jaume II en la qual participaran més de 200 associacions de l'Illa. Després de la missa, a la qual assistiran les principals autoritats de les Illes, la comitiva es desplaçarà en passacarrers fins a La Misericòrdia, on tindrà lloc l'acte institucional i la presidenta del Consell oferirà el seu discurs de marcat caràcter polític. És en aquest acte on es farà entrega de les Medalles d'Or del Consell.

Com ja és habitual, la Diada de Mallorca se celebrarà també a diversos municipis de l'Illa, amb concerts, actes culturals o esportius en els quals habitualment col·labora el CIM. També a Palma hi ha programats diversos actes esportius, especialment a l'hipòdrom de Son Pardo, on se celebrarà el gran premi que concedeix cada any la institució.

Una de les novetats principals pel que fa a la celebració d'enguany serà que, per primera vegada, ballaran una parella de gegants que ha encarregat el Consell de Mallorca, i que representen el rei Jaume I i la seva dona. Al migdia els gegants ballaran a la seu del Consell en presència dels quatre guardonats amb les Medalles d'Or. Es tracta d'un ball que només s'esdevé en grans ocasions, explicaren fonts del Consell. Una altra de les novetats de la present Diada és que es recuperarà la figura dels ministrils, músics que amenitzaven al segles XVIII els actes oficials del Gran i General Consell, l'antecessor del Consell de Mallorca.

Consolidació  
Poc a poc, i amb menys d'un lustre, el 12 de Setembre s'està assentant com la festa institucional de Mallorca, i això que la data escollida va néixer «tocada» per la negativa del PSM a acceptar-la, ja que honora el rei Jaume II en comptes de Jaume I, que fou el fundador del país. Tot i així, la Diada avança, sempre a mida de Munar i el seu partit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.