cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 24°
24°

El jutge confirma la suspensió d'un policia local detingut per robatori

L'agent d'Alcúdia fou interceptat a Palma per la Policia Nacional

El jutjat contenciós número 2 de Palma ha confirmat la resolució de la batlia d'Alcúdia de suspendre cautelarment de les seves funcions un policia local d'aquest municipi per haver participat presumptament en accions delictives. Juntament amb aquesta mesura cautelar, l'Ajuntament acordà el nomenament d'un instructor i un secretari per tramitar un expedient disciplinari.

Els fets succeïren a finals de l'any 2000, quan l'Ajuntament d'Alcúdia rebé una comunicació telefònica de la Policia Nacional de Palma en la qual s'informava de la detenció, a les dependències policíaques, de l'agent per la imputació d'un suposat robatori efectuat en un establiment comercial de Palma. El policia local reconegué els fets i el Consistori alcudienc obrí l'expedient disciplinari i sol·licità a l'Ajuntament de Palma la designació d'un funcionari per tal que actuàs com a instructor. El 21 de novembre del 2000, l'Ajuntament acordà la suspensió cautelar de funcions del policia local, atesa la gravedat dels fets imputats. La resolució li fou notificada a la mare de l'agent el 30 de novembre, ja que ell era absent del domicili.

L'agent recorregué i al·legà que la mesura cautelar vulnerava la legislació, ja que no s'havia motivat, i també havia vulnerat la presumpció d'innocència, ja que, de la tramitació d'un procediment penal, no podia imputar-se'n l'existència de responsabilitat penal ni, per tant, administrativa. Ja en el jutjat, el policia defensà que quan s'acordà la suspensió de funcions, la seva relació laboral amb l'Ajuntament estava interrompuda com a conseqüència d'una incapacitat laboral motivada per una malaltia comuna i, per això, l'Administració no podia aplicar la suspensió, sinó que havia de tramitar la baixa temporal.

L'advocat del policia assenyalà que s'havien comès, per part del Consistori, una sèrie d'irregularitats administratives. Per la seva part, l'Ajuntament fonamentà la seva decisió a evitar l'alarma social que podia provocar la manca de resposta a la imputació a un policia local de presumptes actes delictius. El jutge, Ramon Gorbs, confirmà la legalitat de l'actuació municipal, ja que la situació de baixa laboral no té cap incidència sobre la situació administrativa, i considera ajustada a Dret la suspensió cautelar decretada després del procés penal que se segueix contra l'agent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.