nubes dispersas
  • Màx: 31°
  • Mín: 26°
27°

L'OCB enllesteix un seguit d'actes per commemorar el 40è aniversari

La difusió de la llengua serà un dels eixos centrals del programa

El president de l'Obra Cultural Balear, Antoni Mir, anuncià ahir a la Universitat Catalana d'Estiu la preparació d'un seguit d'actes per commemorar l'any que ve el quarantè aniversari de la fundació de l'entitat. El 31 de desembre, la Nit de la Cultura, marcarà l'inici de l'ampli ventall d'iniciatives previstes, que inclou des de reconeixements als socis fundadors i a les joves generacions, distincions de personalitats vinculades amb l'obra al llarg de tota la seva trajectòria, exposicions, debats, conferències, concerts, trobades, intercanvis culturals...

En tot aquest programa tindrà una especial significació la promoció del coneixement i ús de la llengua. Un objectiu per al qual ja des del mes que ve es posarà en marxa un ambiciós pla d'iniciatives diverses. L'any de l'OCB s'ultima «amb la mirada posada en el futur» i la pretensió de captar «milers de socis i voluntaris de vàlua, compromesos i decidits a lluitar contra la situació d'emergència lingüística i nacional» en què es troben les Balears. Després d'aquesta afirmació, Mir féu al·lusió al canvi demogràfic experimentat en els darrers anys que, sumat a altres factors, crea «una situació nova amb noves problemàtiques que afecten negativament la supervivència de les principals senyes d'identitat de la nostra cultura».

La celebració de l'efemèride serà també aprofitada per articular un projecte engrescador de futur que contribueixi a incrementar la presència i implantació de l'entitat, en el qual es tindrà especial cura de la Part Forana. A hores d'ara, l'OCB té infraestructura organitzada en vint poblacions mallorquines i es desitja, segons Mir, aconseguir «nuclis actius en cadascuna de les localitats de Mallorca per tal de configurar una xarxa potent». Per aquest pressupòsit, el pla d'iniciatives per la llengua ja intentarà avançar la feina amb una descentralització dels actes. Taules rodones, xerrades, fins i tot un nou manifest poden ser alguns dels punts més transcendents d'aquest programa que arribarà pertot arreu i es presentarà per setembre.

Trajectòria  
Amb tres mil associats i mobilitzant una massa social de més de 5.000 persones, el president de l'Obra Cultural Balear féu ahir un bon balanç de la seva trajectòria, encara que sense oblidar fer esment a la molta feina per fer d'ara endavant. Mir al·ludí al treball que encara està pendent per centrar la mirada en el futur dels actes de l'any que ve, tot i que les referències al passat seran manifestes per entendre l'evolució de l'OCB i retre tribut als que li han atorgat la seva força.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.