cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

Avancen les obres de l'aparcament de Comte de Sallent

Ara comencen les tasques de pilotatge a la plaça d'Espanya

41918
Les obres ja es troben en el seu equador. | J. MOREY.

Les distintes obres que s'estan duent a terme a les Avingudes continuen a bon ritme. Els treballs de construcció d'un aparcament i un pas soterrani a l'avinguda Comte de Sallent s'iniciaren el 8 de gener i duraran uns quinze mesos. En aquests moments, una vegada acabada la tasca de pilotatge, que permet disposar de columnes de formigó en el subsòl, s'està construint el sòtil del pas soterrani. A continuació es produirà l'encontre soterrani entre Via Alemnanya, Antoni Marquès i General Riera, s'instal·laran els llums i la ventilació i s'obrirà la zona al trànsit, amb l'excepció d'Antoni Marquès, que es reobrirà quan finalitzin les obres.

L'aparcament tindrà un total de 750 places, 222 d'elles destinades als residents. El pas subterrani disposarà de dos carrils d'entre tres i tres metres i mig cada un. L'accés s'hi realitzarà per Via Alemanya, a l'alçada dels jutjats, i tindrà sortida als carrers Antoni Marquès i General Riera. Des del passat dia quatre de juliol i durant els propers onze mesos també es durà a terme la remodelació de la plaça d'Espanya i del parc de les Estacions com també la construcció d'un aparcament soterrani. Les màquines de pilotatge es troben ara a la zona.

Pel que fa a la plaça d'Espanya, s'està realitzant una nova configuració, renovant-se els elements de jardineria i vegetació i el mobiliari urbà. També es millora el paviment i s'amplia la zona per a vianants. Pel que fa a l'aparcament subterrani, es produirà un increment de 180 places respecte al projecte inicial previst. De les 831 places disponibles, 625 seran de rotació i 206 per a residents. Així mateix, s'ha de recordar que en el parc de les Estacions es produirà un increment del nombre de jocs infantils, una millora de l'accessibilitat al parc, una millora de vials i jardineria i de les dunes.

Necessari
La millora de les infraestructures de la ciutat és totalment necessària. S'han de donar solucions al problema del trànsit, i molt especialment al de l'aparcament. També la millora de la plaça d'Espanya és vital per recuperar un dels punts més transitats de la ciutat i començar a crear el gran eix per a vianants entre la Palma alta i la baixa. Fageda es va comprometre a acabar com més aviat millor, i a fer que els picapedrers vagin a escarada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.