muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

El Govern manté que la moratòria no trepitja competències del CIM

L'Executiu diu que reuní els consells però el de Mallorca no hi acudí

El Govern balear assegura que la moratòria que ha redactat no trepitja les competències d'ordenació del territori del Consell de Mallorca. La institució insular així fa comptes manifestar-ho en l'informe que redacten els serveis jurídics i en el qual es dictaminarà que tant la moratòria com les Directrius d'Ordenació del Territori estan viciades. La Conselleria d'Obres Públiques creu que ha complit totes les prescripcions que marca la Llei d'Ordenació del Territori i, en concret, allò que prescriu l'article 7. S'hi afirma que qualsevol proposta en matèria d'ordenació del territori del Govern s'ha d'elaborar amb la col·laboració dels Consells Insulars.

El secretari general tècnic de la Conselleria, Joan Josep Manila, recorda, així, que el 9 d'agost passat es va convocar de manera oficial els tres consells insulars perquè fessin les aportacions que creguessin necessàries al document de treball de les Directrius. A la reunió assistiren les presidentes dels consells de Menorca i d'Eivissa i Formentera, Joana Barceló i Pilar Costa, a més de tècnics. Manila ha indicat que el Consell de Mallorca no hi envià cap representació.

En tot cas, la reunió amb els consells es produí una setmana després d'haver anunciat les DOT i d'haver aprovat la moratòria, i es vulnerà així la legislació. Manila ha indicat que «alguna administració ha d'agafar la batuta per redactar el primer document sobre el qual debatre. El terme «col·laboració» que es fixa a la LOT és molt subjectiu i pot ser objecte d'interpretacions». Tot i això, s'espera amb interès que el CIM presenti les seves al·legacions.

Malestar amb Ferrer  
Dins del Pacte de Progrés s'ha tornat a posar de manifest un fort malestar amb la feina del conseller d'Obres Públiques, Josep Antoni Ferrer. I és que d'ençà que han sorgit les crítiques a la moratòria del Govern, Ferrer no ha donat la cara en cap moment i han hagut de ser subordinats o, fins i tot, el mateix president Antich els qui han defensat públicament la mesura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.