cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

El PP està disposat a replantejar un possible pacte amb ALM-UM

El PSOE confia en la «bona predisposició» per resoldre la situació

El pacte de Manacor continua sense pronunciar-se sobre la seva reestructuració definitiva, després de la destitució de l'edil socialista Francesc Acuñas, i, en conseqüència, la sortida del PSOE de l'equip de govern. Ara s'ha entrat en un període de reunions internes en les quals s'avalua la situació i es projecten diverses actuacions a emprendre. En aquest sentit, el PP, partit que està a l'oposició, també ha expressat els seus punts de vista envers la crisi de les formacions governants municipals. El conservador Antoni Pastor ha afirmat que «estam disposats a replantejar un possible pacte amb ALM-UM». Segons aquest, el partit que ostenta la batlia «no està ideològicament tan enfora de nosaltres.

De fet, molts dels seus membres integraven abans les nostres llistes». No obstant això, Pastor veu difícil que s'arribi a un acord de coalició entre les dues agrupacions. «UM pareix que està més a prop de l'esquerra que del centre. No veig voluntat per part seva», apuntà. Respecte de la crisi del pacte, el polític conservador comentà: «La nostra valoració és totalment negativa. Ofereixen un espectacle lamentable. Està clar que aquest pacte antinatura està fet únicament per deixar-nos a l'oposició. I el més greu és que els qui en sortim perjudicats som tots els ciutadans de Manacor».

En la seva opinió, «no crec que es rompi el pacte. Pareix més una crisi personal, entre el batle i l'edil de Serveis Generals, que de govern. Però en tot cas estam a l'expectativa de sentir com es pronuncien cadascun dels implicats». La secretària general del PSIB-PSOE de Mallorca, Francina Armengol, també ahir va aclarir quina és la posició adoptada pels socialistes. En primer terme, va assegurar que Acuñas continua comptant amb el suport del partit. «Ara ens sentim fora del pacte per la destitució d'en Paco; una decisió dura i contundent que va prendre el batle sense consultar-nos. Però la nostra voluntat és de reconduir la situació, perquè creim que el Pacte de Progrés a Manacor és la millor opció de govern».

Així mateix va afegir que «hi ha vocació que es pugui resoldre la crisi. S'ha de parlar entre tots i consensuar les línies a seguir. I crec que això és possible perquè a la reunió mantinguda a finals de la setmana passada vaig veure bona predisposició per part d'ALM-UM i d'AIPC». Finalment, la secretària general va comentar que «si no és possible tornar a entrar a l'equip de govern, la nostra posició serà de col·laboració. Més positius no podem ser. Ara bé, aquesta setmana podem sortir de dubtes perquè hi ha reunions internes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.