muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

El sector de la tàpera es recupera després de 5 anys d'estancament

Malgrat el baix preu de la grossa, es lliurà una tona per setmana

S'ha aconseguit recuperar la tradició d'anar a collir tàperes. Després de gairebé cinc anys d'estancament, període en el qual se succeïren el tancament de portasses i d'establiments on es comprava aquest fruit tan característic de Campos, fins el punt de no existir-ne cap lloc de venda, aquesta temporada sí que s'ha estat a temps de reanimar el sector, obtenint, a més a més, esperançadors resultats amb vista al futur immediat. D'aquesta manera, mitjançant el conveni firmat entre les conselleries d'Agricultura i de Comerç del Govern de les Illes Balears, l'Ajuntament i la Societat Agrària de Transformació (SAT) Sa Llubinera, des de finals de juny fins a finals d'aquest mes d'agost nombroses persones han passat pel punt de venda del carrer de sa Ràpita, i més concretament per Can Blanquet.

De dilluns a dissabte es porguen aquí les tàperes. El preu de la petita és de 600 pessetes el quilo, mentre que de la grossa és de 100. Precisament aquest darrer preu ha provocat algunes crítiques veïnals, ja que molts consideren que hauria de ser «considerablement més alt». No obstant això, Paula Amengual, la jove encarregada del punt de venda, informà que les dades de les primeres setmanes de funcionament indiquen que s'han complit les previsions i que ha estat un èxit, per tot el que es podria esperar després d'una dècada en progressiva crisi.

En aquest sentit, Amengual detallà que el primer mes, entre grosses i petites, es lliuraren més d'una tona per setmana de tàperes que han sortit a un preu mitjà de devers 240 pessetes el quilo. Les comptades pluges caigudes provocaren un petit descens en l'assistència de recollidors per Can Blanquet. Però, en definitiva, el projecte de recuperació del cultiu i recollida de la tàpera ha començat amb bon peu. Les institucions pretenen revalorar els productes agroalimentaris de l'Arxipèlag en base a la seva qualitat superior i obrir mercats mitjançant campanyes d'informació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.