cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.73°

Balears perdé visites i fou la tercera destinació vacacional fins maig

Fou l'única zona espanyola que reduí les entrades

Les Balears foren la tercera destinació turística espanyola en arribada de visitants internacionals els cinc primers mesos de l'any, segons es desprèn de l'informe Conjuntura turística del 2001 de la Secretaria d'Estat de Turisme, dependent del Ministeri d'Economia. L'Arxipèlag, amb 2'6 milions de turistes durant aquest període, obtingué una quota de mercat del 15'8% del total de visites a l'Estat espanyol, i registrà un descens interanual del 7%. L'estudi imputa aquesta baixada a la reducció del mercat alemany (-13%) i del britànic (-11%). Els cinc primers mesos de l'any entrà a Espanya un total de 25'8 milions de visitants estrangers "fet que suposa un increment del 3% respecte al 2000.

Aquest creixement es traduí en l'arribada de 575.000 turistes més que l'any anterior, el 67% dels quals es concentrà per via aèria. Les Canàries foren la principal destinació turística del període amb el 27'4% de les arribades de visitants (4'5 milions), i amb un creixement interanual de l2'6%. En segon lloc se situà Catalunya amb un pes del 17'7% (2'9 milions de turistes) i un augment respecte de l'any anterior del 14'5%. Les Balears foren la tercera, seguides d'Andalusia amb un pes del 14'8% (2'5 milions) i un creixement interanual del 2'8%. També pujaren altres destinacions importants com el País Valencià (6'5%).

Segons aquestes dades, l'arxipèlag balear fou l'única de les principals destinacions turístiques espanyoles que registrà descensos de visitants els cinc primers mesos de l'any. Quant al comportament dels emissors turístics per zones vacacionals, s'observen peculiaritats. Les Canàries, amb un creixement fonamentat en el bon comportamnt del mercat britànic (+4'2%), registraren increments espectaculars de mercats menors com els Països Baixos (+65%) i de Bèlgica (+25%), que contrarestaren la baixada del mercat alemany (-12%).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.