nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

L'Ajuntament de Cadis torna al Govern un text escrit en «balear»

El document s'havia de penjar a un tauler d'anuncis d'aquest consistori

L'Ajuntament de Cadis ha tornat al Govern de les Illes Baleares un escrit que aquest envià amb la finalitat que fos publicat en el tauler d'anuncis del Consistori, que s'ha negat a publicar-lo «per estar escrit en mallorquí». Des de l'Ajuntament se li ha comunicat al Govern balear que no existeix cap problema a publicar les comunicacions oficials d'altres institucions, sempre que aquestes puguin ser accessibles a tots els ciutadans, per la qual cosa han d'estar escrites en castellà.

Amb aquesta mesura, el Consistori pretén garantir els drets de tots els ciudadans i «la publicació d'aquest text escrit en balear», en la seva opinió, «suposaria una discriminació per a la resta ja que tan sols podria ser llegit per una minoria». En aquesta línia, des de la institució s'espera que en els pròxims dies el Govern balear torni a remetre aquest escrit, però en castellà, i pugui ser publicat en el tauler d'anuncis.

Aquest no és el primer pic que una instució espanyola rebutja un document escrit en català. Ja en anteriors vegades, l'Administració central ha tornat a l'autonòmica documents de treball escrits en la llengua pròpia de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.