algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Les regles de funcionament del Pacte no agraden a bona part d'UM

L'esquerra veu factible un acord polític per aprovar les Directrius

El Pacte de Progrés viu en aquests moments l'enèsima situació de crispació política de la legislatura. Les forces d'esquerra i Unió Mallorquina romanen enfrontades a causa de les mesures urbanístiques de caire cautelar preses pel Govern balear, tot just després de la moratòria del Consell Insular. El desacord d'UM amb les actuacions de l'Executiu és constatable tant pel que fa a les quotes de creixement com per, i sobretot, la protecció que es pretén atorgar al sòl rústic. Aquesta vegada, dins de la formació de Maria Antònia Munar es viu aquest enfrontament de manera molt diferent als anteriors debats sorgits. I és que s'entén que el Govern està ficant el nas en polítiques com la d'ordenació del territori que correspon al Consell dirigit per UM.

La impressió que l'esquerra està trencant de manera reiterada i fins i tot intencionada les regles del joc ha provocat un malestar molt important dins UM, fins al punt que s'hagi parlat de rompre les normes de funcionament del Pacte acordades el 99. El fet que es pugui plantejar una ruptura en tota regla del pacte en si sembla que és només una opinió d'un sector més reduït. Dins del Pacte es considera que UM no hauria de criticar l'actuació del Govern a l'hora de presentar les Directrius i la Llei del sòl ja que va respectar les regles del joc i mostrant la proposta a tots els socis abans de fer-la pública.

A més, es recorda que Munar no va fer el mateix amb la moratòria del Consell quan l'anuncià per sorpresa i sense tenir-la pactada amb la resta de forces. Amb tot, s'està a l'espera del pronunciament definitiu de Maria Antònia Munar per veure si és factible un acord. Malgrat aquestes crítiques, ahir des del PSOE es va fer una crida al consens i al diàleg amb UM per aprovar les DOT com més abans millor. El secretari d'organització del PSOE, Damià Cànoves, restà importància al possible malestar intern d'UM i indicà que dins «tots els partits hi ha moviments minoritaris antipacte».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.